Een klein randje handwerk

Houtblokken
De wereld bloedt uit duizend wonden. Jaaroverzichten geven samenvattingen van onoplosbare situaties en terroristische aanslagen.
En de grens van het oude jaar naar het nieuwe jaar kan niet gepasseerd worden dan met sterk verhoogde paraatheid van politie (en dan nòg…). Tussen het gefluit en gesis en geknal en geknetter van het vuurwerk hoorde ik vannacht om 00.15 de gillende sirenes van een ambulance op de ringweg. Wereldleed en persoonlijk leed is overal om mij heen.

En dit is dan het eerste blogje van mij in het nieuwe jaar. “Welkom in the real world”, als je het nieuws even ziet.
Je kunt het nieuws ook nìet zien. Dat taktiek pas ik nu nog even toe.
Ook in ons leven waren er moeites. Daar blog je natuurlijk niet altijd over. Ik blogde wel over een boom die we moesten omhakken. Dat vond ik niet leuk, maar het is peanuts vergeleken met andere moeiten die anderen te verwerken hebben. Nu staan de houtblokken er nog want die vond ik wel decoratief. Ik zette er een klein gekregen kerststerretje op. Met een kant-randje uit een bloemenwinkel. Kant en band: niet alleen in de handwerkwereld maar bij iedereen populair. Op onze handwerkblogs laten we kantjes en bandjes en randjes zien die we maken en delen en dat is heel erg leuk. We lossen er de wereldproblemen niet mee op, maar we genieten er wèl van.
Dat wou ik graag even zeggen zo aan het begin van het nieuwe jaar.
We sluiten onze ogen niet voor alle wereldproblemen (soms wel even) maar we mogen genieten van handwerk en daar blij mee zijn!
Veel mooie kantjes en bandjes en randjes toegewenst in 2016!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.