Alle blogjes van de maand: januari 31, 2015

Geborduurde mieren merkwaardig

Merkwaardige mieren (1)

De leden van de vereniging Merkwaardig zijn net zo ijverig als mieren. Bij de ingang van het gebouw waar de landelijke ontmoetingsdag werd gehouden, stond een rek. Daaraan werden kleine kussentjes gehangen die sommige leden hadden gemaakt.

Lees verder »
Vijf oude merklappen uit Drente

Vijf oude merklappen uit Drente (3)

De merklappen waren bedoeld om de meisjes voor te bereiden op hun latere taak dat ze het huishoudlinnen moesten merken. Op veel merklappen zie je de aantallen 12 en 6 en 24. Dat en nog veel meer wetenswaardigs werd in een lezing aan de hand van foto’s van merklappen verteld door een merklappen-deskundige.

Lees verder »
Tapisserietas bloemen

Show and Tell (4)

Op bijeenkomsten waar veel handwerksters samenkomen, wordt er vaak een “Show and Tell” georganiseerd. In een groep mag dan om de beurt iemand naar voren komen die wat vertelt over een handwerk wat zij heeft gemaakt. Mijn handwerk zat in deze tas.

Lees verder »
Geborduurde rand oud hollandse motieven

Merkwaardig Motief per Maand (5)

Of het nu om quilten, breien of borduren gaat: het is de trend om wekelijks of maandelijks op internet patronen te publiceren van projecten waarvan het beoogde eindresultaat nog niet bekend is. Wie wil, kan meedoen. Op de ontmoetingsdag van Merkwaardig werd nu ook zo’n initiatief gepresenteerd: Motief per Maand!

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.