Borduren in blauw


Iemand bestelde een boekje en aan het adres te zien bleek ze vlak bij me in de buurt te wonen. “Zal ik het even langsbrengen?” mailde ik, en dat bleek een goed idee. Gister ging ik naar haar toe en het was leuk. Zomaar een ontmoeting met een andere creatieveling in de buurt!
Iemand anders bestelde een boekje maar dat was al een paar maanden geleden. “Kan ik het komen ophalen?” mailde ze, maar daar kwam eerst een hele winter tussen. Maar nu hadden we voor vandaag afgesproken en kwam ze op bezoek. Opnieuw een leuke ontmoeting! Gezellig om samen met iemand koffie te drinken en er zijn altijd wel raakvlakken. Ik liet haar mijn twee borduurwerkjes zien waar ik mee bezig ben. De boom komt uit het oude boekje Merklappen van mw. Boone. Hier heb ik al meer uit gemaakt en nu had ik zin in een boom die wat anders is dan anders. Mw. Boone bestudeerde vele oude merklappen en klokkekleedjes en andere borduurwerken en daar haalde ze de motieven vandaan voor haar veel-gebruikte boekje. Om een goede indruk te geven van dit boekje heb ik wat pagina’s gecopieerd en bij dit boek in m’n shop gevoegd. Het geeft toch altijd een extra dimensie als je weet waar een bepaald motief vandaan komt.
Het borduurwerkje rechts is gemaakt in Assisi-stijl. Laatst maakte ik ook al eens zo’n kleinigheid en hield me keurig aan de instructies om eerst de omtrek te borduren, en dan het vlak op te vullen. Dat vond ik helemaal niks. Het werkt niet prettig. Nu heb ik eerst het blauw geborduurd, en daarna pas de omtrek. Gaat veel beter. En zo kun je als handwerksters-onder-elkaar altijd wel de boel een beetje volkletsen. Ik vond het leuk, deze twee ontmoetingen achter elkaar. En er zit ook nog een moraal in dit blogje: mocht iemand anders ook een boek willen bestellen maar het even willen laten liggen? Geen probleem! Ik krijg wel eens vragen of dat kan, en ik vind het prima. Als iets een half jaar blijft liggen dan wordt het me te gortig, maar meestal is het vóór die tijd wel een keer opgehaald.

O ja, ik vroeg aan m’n bezoek welke kleur ik de appeltjes zal doen. “Ligt eraan waar je het voor wilt gebruiken”, was haar wijze antwoord. Maar dat weet ik juist niet! Ik kan er ook altijd nog knoopjes aan naaien op de plek van de blaadjes of de appeltjes.

Bewaren

2 gedachten over “Borduren in blauw”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.