5500 mogelijkheden voor quiltblokken


Quilts, en zelfs ook losse quiltblokken, zijn altijd mooi om naar te kijken. De stofjes, de sterren, de symmetrie: altijd boeiend en bevredigend. Er zijn naast de bekende blokken zoals de Ohio-star nog zòveel andere mogelijkheden. Hoeveel? Maar liefst 5500 quilt-blokken werden verzameld in het grote verzamelwerk van de bekende Maggie Malone. Dit boek heb ik weer te koop, en ook het mooie boek Sampler quilts.

Zelf vind ik het bezig zijn met patchwork precies wat ik hierboven schreef: altijd boeiend en bevredigend. Maar soms duizelt het je van alle mogelijkheden. En dan wil je ook wel eens tevéél. “Ja maar er kàn ook zoveel!” Tja, dat is wel eens lastig. We willen de móóiste stofjes kopen en de móóiste materialen gebruiken. Want we hebben al zoveel mooie plaatjes en voorbeelden gezien, en we zijn al op zoveel tentoonstellingen geweest waar anderen ook de mooiste resultaten hadden bereikt. En dat willen we dan óók!

Misschien moeten we iets strenger voor onszelf zijn door juist mìnder streng te zijn.
Streng als in: En nou hou je op met zeuren. Maak iets met de lapjes die je hebt en het is altijd goed.
En minder streng: Het hòeft niet perfect, het hoeft niet net zo mooi als al die voorbeelden die je zag. Als je maar plezier hebt in het bezig-zijn met de lapjes.

Maar als je toch wilt kiezen uit 5500 mogelijkheden: dat kan natuurlijk óók heel leuk zijn!
En dan te bedenken dat er voor elk van die meer dan vijfduizend blokken ook nog eens talloze stoffen- en kleurenvariaties zijn…..

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.