Kalm blijven

We moeten eerst maar weer een beetje kalm worden, na de verkiezingen. Niet teveel naar het nieuws kijken, ook wat afstand nemen.
Niet teveel denken aan vroeger, toen alles anders was. Toen alles beter was? Toen alles in ieder geval wel rustiger was.

Maar nu weten we dat vroeger niet meer terugkomt. Dat ingezette koersen niet meer zo makkelijk wijzigen. Dat ‘pakketten maatregelen’ tot de nieuwe tijd zijn gaan behoren. En dat is best moeilijk.

Borduur ‘pakketten’ zijn leuker om mee bezig te zijn. Een ‘pakket’ is een complete set van patroon, borduurlinnen, garen en kleurenvoorbeeld. Soms is alleen het laatste overgebleven, zoals het eerste voorbeeld van een super-Hollands tafereeltje van plattelandsblijdschap. Soms is ook het patroon bewaard, zoals van de vier jaargetijden. En soms een heel pakket van allerlei Hollandse weergaven van wat vroeger algemeen en kenmerkend was: een klok, een sleutel, een postkoets, een randje tulpen, een draaiorgel. Dan heb ik weer wat om in m’n shop te zetten, want als borduursters blijven we het leuk vinden om dit soort tafereeltjes te borduren. Ook al weten we dat vroeger niet meer terugkomt.

Ik doe m’n best om ook een beetje kalm te blijven. In deze ‘nieuwe tijd’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013