Aanbieding Nederlandse boeken Patchwork / Quilten / Lapjeswerk

In de zeventiger jaren werd patchwork in Nederland populair en verschenen de eerste boeken hierover. Het heette toen nog Lapjeswerk. Later werden die boeken steeds mooier en beter, maar ik heb altijd een zwak gehad voor de boeken uit de begintijd. Ik begon ze allemaal te verzamelen en verheugde me er al een tijdje op om ze eens allemaal op mijn blog te presenteren. Alléén de Nederlandstalige boeken!
Veel boeken, ook uit die begintijd, waren vertalingen van buitenlandse boeken (want het patchwork beleefde overal een opleving). Maar er kwamen ook boeken van Nederlandse auteurs, die veel deden om het patchwork en quilten in Nederland te begeleiden en te stimuleren.

Al deze boeken werden gister doorgebladerd door een oudere mevrouw die van patchwork houdt. Ze vertelde dat zij al veel lappendekens heeft gemaakt voor het goede doel, en wat is dàt ook een mooie bezigheid! Patchwork en Quilten zijn bij uitstek geschikt om warmte en liefde te communiceren. Naar de ontvangers, die soms in moeilijke omstandigheden zijn en zo’n geschenk en gebaar goed kunnen gebruiken.

Dus dìt zijn de Nederlandse patchworkboeken van de laatste vijftig jaar (hoewel lang niet allemaal). Het zijn veel boeken die andere quilters ook hebben gebruikt, herkennen of in de kast hebben staan. Maar ook nog steeds boeken die volop bruikbaar zijn!

Voor een nieuwe of hernieuwde kennismaking of aanbod: al deze boeken nu met 20 % korting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.