Aankondiging Quiltfestival

Op 9, 10 en 11 juni wordt het twee-jaarlijkse Quilfestival gehouden. Dit vindt plaats op in Noord-Groningen, op het Hogeland. In het verleden heb ik volop geblogd over dit bijzondere evenement, wat ik in 2014 voor het eerst bezocht. Als je bij de zoekfunctie het woord ‘Quiltfestival‘ intypt, krijg je alle blogjes hierover te lezen.

Na een recente tentoonstelling waar ik over blogde, kreeg ik van een bloglezeres een reactie: “Jammer dat ik niet wist dat jij daar ook was. Misschien zaten we wel aan dezelfde tafel voor de workshop.” Daarna deed ik de toezegging dat ik voortaan van te voren op mijn blog zal aankondigen dat ik ergens heen ga. En eigenlijk is dat voor dit grote festival ook geen probleem, want dat deed ik andere jaren ook. Zelfs tijdens één van de eerdere festivals schreef ik eens een blogje met: “Ook als je maar één dag kunt komen, dan is het zeker de moeite waard!”

Wat is er dan zo bijzonder? Langs de route (die je per fiets of auto kunt afleggen) liggen kerkjes en dorphuizen en molens waar quilts worden tentoongesteld. Het is een bijzondere ervaring om opgenomen te worden in het weidse land en te genieten van de mooie natuur, en telkens andere quilts en quilters tegen te komen. Ik hoop dat ik misschien ook sommige van jullie ergens tegenkom!

In het laatste nummer van Quiltnieuws werd benoemd dat dit festival mogelijk dit jaar voor het laatst plaatsvindt. Dat gaf voor ons de doorslag: we gaan!
Als je ook wilt gaan, kijk dan zelf even op de website, want het is het beste om de kaarten online vooraf te bestellen.

Na ons besluit om te gaan was ik weer geïnspireerd om zelf ook iets te quilten. Ik ben bezig gegaan om een onafgemaakte quilt van iemand anders door te pitten. Het lijkt me zò leuk om die eind van deze week ergens aan een Gronings hek te zien wapperen!

4 gedachten over “Aankondiging Quiltfestival”

 1. Francien Reijmers

  Ha Margriet, ik ga ook! Vrijdag vertrek ik samen met een zus, we nemen onze fietsen mee en gaan heerlijk fietsend drie dagen lang mooie kerkjes en veel quilts zien!
  En wie weet kom ik je nu tegen.
  Jij vast veel genieten gewenst!

  1. Margriet Hof

   Hallo Francien,
   Wat zou het leuk zijn als we elkaar zomaar spontaan ergens zouden kunnen tegenkomen! Maar hoe gaan we elkaar herkennen? Ik heb af en toe een foto van mezelf op m’n blog geplaatst, dus wie weet herken je me. Het zou een toevalstreffer zijn, maar wie weet…..
   Ik ben me al aan het verheugen op een paar mooie dagen. Fijn dat jij met je zus kunt gaan fietsen.
   Mooie dagen gewenst!

   1. Francien Reijmers

    Ik ga nu natuurlijk beter opletten, dan een paar weken geleden in Westendorp.
    Ik heb je regelmatig op foto’s gezien dus een beetje herkennen lukt misschien.
    Veel genieten op het Hoge land, Margriet het wordt prachtig weer.

    Francien

    1. Margriet Hof

     Hallo Francien,
     Ik hoop echt dat het lukt om elkaar te herkennen en te ontmoeten; leuk dat je naar me gaat uitkijken! Ik denk dat ik regelmatig een klein blauw quilttasje bij me zal hebben met blauwe ‘roman stripes.’

     Ja, het wordt prachtig weer, en dan is het echt fantastisch om in het hoge noorden te zijn. Ik wens jou ook hele mooie dagen toe!
     Hartelijke groet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.