Alles abstraheeren tot de essentie

In het Mondriaanhuis was een plek waar bezoekers zelf ook bezig konden gaan met tekenen in de stijl van Mondriaan. En er was een grote muur waarop legoplaten waren geplakt en daaronder stonden dozen met lego (in de goede kleuren) om zelf een abstract werk te maken. Daar had ik nou eens nèt zin in! Een kwartier lang zat ik tussen de lego-blokjes te rommelen en fabriceerde dit ‘werk’ (links).

Daarna liepen we naar onze dochter; zij heeft lange tijd vlakbij dit museum gewoond dus zij was er allang geweest. Ze had wat spulletjes liggen die ingepakt moesten worden en ik zag weer de borduur-zak die ze als kind onder mijn begeleiding maakte. Het viel me opnieuw op dat het in goede borduur-designs ook gaat om het weergeven van de essentie.
“Ik wil de waarheid zoo dicht mogelijk benaderen en daarom alles abstraheeren tot ik kom tot het fundament der dingen.” Een beroemd citaat van Mondriaan uit 1914. Deze tekst was op de muur van de tentoonstellingsruimte te lezen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kwak en krak in het brak wak

De achterkant van het borduurwerk

Tillandsia op exotisch borduurwerk

Just smile: ook bij het inpakken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen