Alles grijpt in elkaar

Er kwamen een aantal reacties op mijn bomen-blogjes, en daar had ik natuurlijk ook best veel over geschreven. Dus ik kom er nog eens op terug.
De drie bomen aan de voorkant van ons huis waren belangrijk voor mij, en de belofte van de aanplant waren zelfs ook mede-bepalend geweest toen we destijds ons huis kochten. Dáár wilde ik graag op uitkijken! Ik zag ze vanuit drie plekken in huis: de keuken, de zitkamer en de studeerkamer waar ik altijd mijn blogjes typ. Telkens als je even naar buiten keek, zag je die bomen. Ze waren maar langzaam gegroeid, maar nu waren ze na meer dan twintig jaar precies op een fijne hoogte.
De gemeente vond dat ze tè langzaam waren gegroeid en wilde nog een keer ‘helemaal overnieuw beginnen’. Ze stonden in een te klein perkje, waar de wortels niet genoeg ruimte hadden. Nu willen ze dat perkje groter maken. Ik zei: “Maar dat kan toch evengoed wel? Dan maak je het perkje groter, maar laat je de bomen staan.” Want ik ben juist blij dat die bomen nu precies-goed zijn in m’n uitzicht en heb geen zin om opnieuw tegen jonge boompjes aan te kijken die pas over 20 jaar weer net zo hoog zijn als deze.”

Maar uiteindelijk hebben zij andere afwegingen (bij het telefoongesprek begreep ik ook dat het een kostenplaatje is) en zìj besluiten, en de communicatie daarover is dus niet goed verlopen. Dat laatste vond ik ook heel naar. Ineens stonden er machines in de straat terwijl ik dacht dat mijn bezwaarschrift/voorstel nog in behandeling was.

Uiteindelijk grijpt alles in elkaar, net als bij dit quiltje. We willen zo graag dat we een echte samen-leving zijn, waar rekening wordt gehouden met elkaar. En waar gewoon wordt gecommuniceerd over iets wat voor een ander belangrijk is. Ook vanuit overheid naar bewoners. En dan zijn er ook vaak teleurstellingen. Voor mij was deze kwestie moeilijk en ik heb ervoor gekozen om dat op mijn blog te uiten want ik had wat medeleven nodig. Nu moet ik weer verder met samen-leven (en dat was dus nu ook samen-verwerken). En verder met alles wat ‘in elkaar grijpt’ (en dat was dus nu ook dat ik deze week maar veel weg ben gegaan want er was de hele week veel herrie van allerlei machines en radio’s).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.