Alles over handwerken

Boeken Alles over Handwerken
Vóórdat ik een boek op m’n shop zet en voordat het op de post kan, moet er eerst even gekeken worden of het door de brievenbus kan. Daar is die oranje lineaal voor. Als dat niet past, dan moet het helaas per pakkerpost verzonden worden. Maar bij sommige boeken moeten we dat eigenlijk niet zo erg vinden, want ze zijn mooi genoeg om de extra verzendkosten voor lief te nemen. En uiteindelijk is het zo: “Die verzendkosten vergeet je weer, maar van dat mooie oranje vintage boek kun je als handwerkliefhebber nog véél plezier hebben!”

Dit retro-boek is in het tweede boek wat ik twee jaar geleden verkocht. Ik weet nog hoe leuk ik dat vond. Eerst werd “Voddenweven” besteld, en daarna vroeg iemand om “Alles over handwerken“. Nu heb ik zin om dit boek nog eens in het zonnetje te zetten. Twee jaar geleden was ik enthousiast over dit boek en schreef ik bij de beschrijving hiervan in m’n shop hoe compleet het was, en dat er zoveel technieken in beschreven staan. Ook onbekende technieken. En nu is de vraag naar beschrijving van half-vergeten technieken alleen maar toegenomen. Een voorbeeld: een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van iemand die vroeg of ze een foto mocht sturen en of ik dan wist wat het was. “Ik heb me al rot gezocht en weet niet wat het is.” “Ja hoor, stuur maar, mailde ik terug, dan ga ik me ook even rot-zoeken”. En toen kreeg ik een foto van een bandweefkam. Ze schreef erbij: “Ik ga je teleurstellen (of niet), want ik heb het al gevonden: het is een bandweefkam.”
Toch even nagezocht in m’n oranje boek: en ja hoor, daar staat het duidelijk in! Ik heb er net een extra foto van gemaakt voor in m’n shop. Voor iedereen die zich nìet rot wil zoeken! En voor alle bandweef-liefhebbers, want dat zijn er nu ook al heel veel.

M’n enthousiasme voor dit soort dikke naslagwerken is eigenlijk alleen maar toegenomen. Echt àlles staat erin, en hoe meer die half-vergeten handwerktechnieken weer in de belangstelling komen, hoe leuker ook die boeken zijn.
En dan die retro-voorkant erbij: prachtig toch?

Voor het boek midden op de foto geldt hetzelfde verhaal: “Nederland in kruissteek“. Twee jaar geleden gaf haast niemand wat om dat boek; nu is het één van m’n meest gevraagde boeken. Ik heb er weer één en die kan weer besteld worden. En dit boek past wèl door de brievenbus.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee rozenhanddoekjes

Defilé van koetsen en auto’s bij paleis het Loo

Patronen van Mies Bloch

Deur dicht

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen