Alles over Handwerken

zes dikke handwerkboeken“Alles over Handwerken” was de titel van het eerste boek wat ik vorige week na opening van m’n nieuwe webwinkeltje verkocht. Dat vond ik nou net een mooie titel voor m’n eerst verkochte boek! In de beschrijvende tekst in de shop had ik het volgende geschreven:

Breien * Haken * Macramé * Frivolité * Naaien * Weven * Batikken * Kantklossen * Borduren en andere technieken” staat er op de cover. Alles over Handwerken is een veelzijdig boek. Alles van de standaard-technieken is er in te vinden, maar ook technieken waar ik nog nooit van had gehoord staan erin. Zo zag ik onder het kopje ‘vrije technieken’ aandacht voor halfkrabba, krabba, dukagang en soumak. Dat blijken vrije technieken te zijn waarbij de patroondraden volgens bepaalde systemen worden verwerkt op een ondergrond met wat grote mazen. En dat geeft volgens de foto’s een leuk effect. Het voorwoord prijst dit boek aan als het beste en meest volledige handwerkboek dat ooit is uitgegeven dus dat schept verwachtingen. Nu is er sinds 1973 (toen dit boek verscheen) wel veel nieuws zijn uitgegeven wat hiermee kan wedijveren, maar dan hebben we het nog niet over die prachtige oranje cover gehad! Vintage!

Nu heb ik nog méér van die dikke oude vintage-boeken die ik zelf heel leuk vind en die ik vandaag in de shop plaats. Het zijn van die heerlijke kijkboeken, waar ook all-round-handwerksters af en toe ook nog een nieuwe techniek in kunnen ontdekken. Het zijn fijne naslagwerken maar ook mooie ‘tijdsbeeld-boeken’. En wat in onze tijd ook niet onbelangrijk is: het zijn hippe retro-boeken!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Paarse streepjes

Merklap 1956

Niet vervreemden van je oorsprong

Hardanger: klassiek handwerk opnieuw ontdekt

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen