Alles over kleur

kaarsen

In de stad Groningen gingen we gister nog even zo’n leuke hebbedingen-winkel binnen. Allemaal spullen die je niet echt nodig hebt, maar ach, als je er toch bent…. En dan koop je dus toch wat. Ik ben een soort ekster: als iets kraaltjes heeft en het schittert een beetje dan voel ik me ertoe aangetrokken. En je kunt je niet altijd afvragen hoe dat nou kan, zo’n lage prijs. Dus pakte ik zo’n leuk kralenportemonnetje en daarmee liep ik langs de kaarsen. Wow! Wat een kleurenexplosie!Boekje alles over kleur

Ik heb een leuk klein Cantecleer-boekje wat in een tijd geschreven is dat je beslist nog niet zulke kaarsen kon kopen. En al helemaal niet zoveel kleuren bij elkaar. Achterop staat dat er grote behoefte is aan een boek dat de mogelijkheden en de problemen van kleur behandelt. Er zijn hoofdstukken over de optische veranderingen welke door middel van kleuren plaatsvinden, de theorie van de primaire en secundaire kleuren, hoe kleur gebruikt kan worden. Het boekje is in dezelfde reeks verschenen als de kleine weefboekjes die al in m’n shop staan, en dit boekje Alles over kleur plaats ik daar nu ook bij.
Maar eigenlijk denk ik dat niemand zo’n boekje uit 1968 nog nodig heeft. In onze tijd doen we gewoon wat we leuk vinden met kleuren en alles kan!
Zelfs een beetje overkill op m’n blog….

gele kaarsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013