Als door vleugels gedragen

zoeken & archief

“De bergen zijn met schaduwen bedekt geweest”. Er zijn tijden in het leven dat je moe bent en de zon niet meer ziet schijnen. Drie zondagen geleden zaten wij op een berg. We waren moe en gewond. We hadden twee dagen gereden om hier te komen en eindelijk zit je daar dan. Bovenop een berg. Soms scheen de zon, vaak regende het, soms was het mistig.

We waren van plan geweest om hier drie dagen te blijven, en dan rond te gaan trekken. Maar we merkten dat de moeheid loskwam. We konden bijboeken en bleven nog wat langer. We zaten bovenop die berg en keken uit op het dal. We rustten uit.
Eindeloos keken we naar het dal in de verte. De schaduwen dreven voorbij. Het klaarde op.

Vijf jaar geleden beleefden we een schaduw-zomer. Ik zat in de tuin en borduurde. Op mijn blog liet ik mijn nieuwe borduurwerk zien, en vertelde dat dit motief Vleugel boven de Andes heet. Het borduurwerk bleef heel lang liggen en pas vlak voor vertrek naar de Noorse bergen maakte ik er een kussentje van. Het kussentje nam ik mee, en nu zat ik daar. Boven op de berg. Ik voelde me door vleugels gedragen. De moeheid kwam los, maar ook de kracht kwam weer terug.


Het regende veel, die eerste dagen, maar de zon scheen ook. Het was rond de langste dag. De avonden waren zò bijzonder. Het werd later en later en je beseft nauwelijks dat de dag voorbij gaat. Is het al zò laat? Eindelijk ging de zon onder. Maar we bleven nòg zitten, en keken uit naar het dal. Het werd rustiger in ons. We bleven nog een tijdje kijken, naar de kleuren in de lucht. Net zolang tot de volle maan opkwam.

We zaten bovenop een berg en keken naar de voorbij vliedende schaduwen. En wisten ons als door vleugels gedragen.

4 reacties op “Als door vleugels gedragen”

 1. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Mooie foto’s, mooie tekst. Fijn dat jullie de innerlijke rust weer gevo den hebben.Hartelijke groeten Beerta

  1. Margriet Hof

   Bedankt Beerta! Het was heerlijk om wat verder weg te zijn voor een echt grote vakantie, en daar de rust te vinden die we zochten.

 2. Hallo,
  Leuke blog heb je, het kussen is prachtig, een mooie foto zo met het kussen op de voorgrond en de bergen/lucht erachter.
  Ik zocht op het www op Henriette Beukers en kwam toen bij je blog, leuk om j blogberichten te lezen 🙂
  Hartelijke groeten Anita

  1. Margriet Hof

   Bedankt Anita! Welkom op m’n blog! Ik vind het altijd heerlijk om m’n handwerk op mooie plekjes te fotograferen. En ik vind het ook fijn om daar compliment voor te krijgen, dus bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013