Amerikaanse bloemen in kruissteek


Amerika was in de ban van de grote zonsverduistering op 21 augustus, die in alle staten te zien was. Een zonsverduistering meemaken is zò bijzonder! Nog steeds heb ik goede herinneringen aan onze Europese zonsverduistering van 11 augustus 1999. We reden er speciaal voor naar Luxemburg, want in Nederland was het bewolkt. Nog steeds blij dat we dat gedaan hebben, want het was een prachtige ervaring.

Voor de bijzondere gelegenheid in Amerika heb ik een bijzonder boek, en dat heeft ook met alle staten van Amerika te maken. Elke staat heeft zijn eigen kenmerkende bloem, en die werden door Gerda Bengtsson getekend. Met haar botanische kennis tekende ze elke bloem en daarna maakte ze er kruissteekpatronen van. Vorig jaar blogde ik al eens over dit boek, wat nu zeldzaam en geliefd is. Het lukte me om nu twee exemplaren te koop aan te bieden van U.S. State Flowers in Counted Cross-stitch.

Het geborduurde bloemetjes van het eerste borduurwerkje op de foto komen niet uit dit boek, maar de geborduurde zonnebloem wel! Ook die plaats ik in m’n shop. Het is de zonnebloem van Kansas, maar natuurlijk ook de zonnebloem van Augustus! Wel toepasselijk natuurlijk: een zonnebloem na de zonsverduistering!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over crafts en volkskunst, traditie en folklore

Geborduurde zeeslag

Heel veel tasjes genaaid

Boeken met veel borduurpatronen voor kerst

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen