Amsterdam servies

De Keizersgracht en de Prinsengracht, de Noordermarkt en de Nieuwmarkt, de Prins Hendrikkade en het Paleis op de Dam: die staan allemaal met mooie tekeningen op het vroeger bekende Amsterdam-servies. Wij hebben dat een hele tijd gespaard maar op een keer pakten we het allemaal in in kranten en zetten de doos in de schuur. En daar stond het jarenlang opgeborgen. Deze week haalden we de doos weer naar binnen en konden we kijken van welk jaar die oude kranten waren. Uit 2003, maar dat maakt niet uit: zulk servies kan wel tegen een paar jaar opslag. Bij uitzondering zetten we alles in de afwasmachine (want oud servies hoor je daar niet in te doen, als je niet zeker weet of het glazuur het houdt). Maar wat een leuk gevoel als je dan de deur van de afwasmachine opendoet. We hebben zin in wat stadse vrolijkheid!

8 gedachten over “Amsterdam servies”

 1. Prachtig servies. Jaren geleden stapte ik bij een begraafplaats uit de auto en daar lag een eierdopje van dit servies. Vond ik zo vreemd. Natuurlijk nam ik het mee en het staat al 34 jaar in de kast.

  1. Margriet Hof

   Omzwervingen van een eierdopje, geen rustplaats op de begraafplaats maar wel een langdurige rustplek in jouw kast!

 2. Je hebt gelijk om het te voorschijn te halen. Dat wil ik ook al een tijdje. 20 jaar geleden gebruikten we het omdat het ook voor mijn Duitse vriend zo leuk was. Na enkele jaren verdween het toch in de kelder. Een paar jaar terug vond ik eindelijk bij toeval alle 6 eierdoppen, maar nog steeds geen reden om het weer in gebruik te nemen. Nu moet het maar weer eens naar boven. Er is een leuk boekje over het servies. En er schijnen stoffen servetten van te zijn geweest, nu zeldzaam.

  1. Margriet Hof

   Leuk dat jij het ook weer tevoorschijn gaat halen. Zulke serviezen blijven lang in de herinnering, en het is leuk om ze na tig jaar weer te zien en/of te gaan gebruiken.
   Het boekje en de servetten hebben we ook!

   1. Jaloersmakend! Ken ze alleen uit het boekje. Maar soms heb je iets wel weer even gezien en moet er wat anders uit kast/rek/kelder. Na enige jaren is het andere weer fris en leuk, ook om de herinneringen. Feliciteer je man nog van mij en veel plezier de komende dagen!

 3. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Ook ik had dit hele servies. Ik kon het sparen omdat mijn vader de benodigde punten van de koffiemelk van kantoor meenam. Ik gebruikte zelf vrijwel geen koffiemelk. Ik heb het servies jarenlang gebruikt. Er sneuvelde wel eens wat en nu staan er nog een paar onderdelen in de kelder. De schoteltjes gebruik ik nog steeds onder planten. Leuk om het weer eens te zoen.3

 4. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  O, jee! Het slot van mijn mail is helemaal verkeerd. Verbeterde versie: te zien.Hartelijke groeten Beerta

  1. HANNIE GAMLIELI

   VAN HARTE GELUK GEWENST MET DEZE BIJZONDERE VERJAARDAG.DAT ER NOG HEEL VEEL ZULLEN VOLGEN,IN GOEIE GEZONDHEID. JA,IK HEB OOK DE BEKERTJES MET DE GRACHTEN MAAR OOK BORDJES MET OUDE FRIESE KLOKKEN.GENIET ER VANֱֱֱ… HANNIE.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.