Anna’s 1985

De jarenlange toegepaste succesformule voor bijna elk handwerk- of mode-tijdschrift: een foto van een mooie jonge vrouw op de cover voor gegarandeerd een aantrekkelijke uitstraling van het hele tijdschrift. Ook de Anna (onderdeel van Burda) deed dat tientallen jaren. Consequentie van die aanpak kan zijn dat zo’n stapeltje tijdschriften na een tijdje als ‘gedateerd’ wordt gezien, en dat het niet meer gelijk duidelijk is dat dit nog steeds aantrekkelijke tijdschriften zijn. Want niet alleen die gehaakte en gebreide truien en vestjes zijn weer actueel (als je ze bijvoorbeeld een maatje kleiner maakt), maar vooral de handwerktechnieken die in deze bladen besproken worden zijn weer volop in trek.

De Anna is altijd heel goed geweest in het bespreken van bijzondere handwerktechnieken, zoals Kunstbreien en Frivolité. Vooral de heel specifieke technieken, (zoals Hedebo), of allerlei variaties van hoofd-technieken (zoals Iers Haakwerk of Brugs haakwerk) zijn in de loop der jaren aan bod geweest. In elk nummer werd aandacht gegeven aan een specifieke techniek, en die bespreking van die technieken is ook de hoofdreden waarom deze tijdschriften nog weer gezocht worden. In mijn shop vermeld ik steeds de hoofdtechnieken die in elk tijdschrift worden besproken, want daardoor kun je er ook op zoeken. Je kunt de zoekfunctie gebruiken door daar bijvoorbeeld ‘Anna Hardanger’ in te vullen, dan dan krijg je alle Anna’s te zien waarin wat staat over die techniek.

Ik heb nog een flinke stapel oude Anna’s liggen, en na een bestelling deze week van een paar specifieke nummers ben ik weer gemotiveerd om die oude Anna’s weer ter hand te nemen. Vandaag jaargang 1985. Er staat heel veel in wat nu weer bruikbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013