Ansichtkaarten Zuiderzeemuseum

Ansichtkaarten Zuiderzeemuseum
Een tijdje geleden ging ik een paar keer achter elkaar naar Utrecht. Op de Oude Gracht was een winkel en daar zag ik het geborduurde schilderij met de boten. Héé, hetzelfde borduurwerk wat ook in het Zuiderzeemuseum hing! Maar wel een beetje groot en lastig om mee te nemen in de trein. Laat maar staan dan.

Twee weken later ging ik weer naar Utrecht, en het was nog in m’n gedachten: zou het borduurwerk er nog staan? Ik ging kijken en: ja, het stond er nog. En toen nam ik het mee. Uiteraard.

En vandaag ga ik weer naar Utrecht. Waar zou ik nu weer mee thuiskomen? Dat weet ik nog niet.
Ik hou van oude binnensteden met z’n oude gebouwen en oude kerken en oude poorten en oude bruggen. Over de oude boten kan ik een andere keer wel schrijven: nu even alleen over de gebouwen. Op dit schilderij (ontwerp van Mies Bloch) is bovenin het gebouw te zien wat nu het Binnenmuseum in Enkhuizen is. Leuke aktie dus van dat museum om dat bovenste gedeelte van het borduurwerk af te drukken op een kaart. Deze kaarten waren vorig jaar tijdens de grote tentoonstelling “Aan de hand van de maakster” te koop in de museumwinkel en ik kocht er een stelletje. Die waren allang op en toen de tentoonstelling was afgelopen stuurde ik ze een mailtje: hebben jullie nog kaarten over? Mag ik die kopen? Dat mocht en nu heb ik nog een voorraadje. Collectors-items voor liefhebbers van Mies Bloch?

En zo kom ik overal altijd wel iets tegen. Benieuwd wat ik vandaag in Utrecht ga vinden. Maar nu eerst op weg!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Krat met peren

Lentedagje

Streep(je)

Kerstkleedje in Mola

Reacties

  1. Veel plezier in Utrecht, ik kom er ook graag.
    Daarom denk ik dat winkeltje aan de Oude Gracht wel te kennen.
    Heb daar zelf ook eens een mooie vondst gedaan! 🙂

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen