Antiekmarkt Apeldoorn (de tweede)

Geborduurd schilderij Stadhuis Apeldoorn
Het oude stadhuis van Apeldoorn vormt elke zomer drie keer het decor voor de grootste (en beste?) antiekmarkt van Nederland. Ik ga al twintig jaar naar deze markt en we hebben ook zelf een aantal jaren daar ‘gestaan’. Achter een eigen kraam dus. En nu heb ik een blog en kan ik af en toe wat schrijven over deze leuke markt, waar nog zoveel mooi oud handwerk te koop is. Ik schijn mensen te stimuleren om ook te komen, en dat maakt het daar straks nòg gezelliger! Maar eerst over het oude stadhuis, want daar komt ook een hoop gezelligheid vandaan. Niet alleen vanwege z’n decor-functie, maar ook vanwege z’n carillon. Het carillon is goed te zien op het geborduurde schilderij. Vrolijke klokkeklanken over een markt vol met antiek: super!

antiekmarkt apeldoorn 2016
Deze foto nam ik tijdens de eerste antiekmarkt van deze zomer. Een slechte foto, want er liep nèt iemand in beeld (rechtsonder) en daar heb ik nu maar een inzet-foto overheen geplakt. Die kleine foto toont de markt vanaf de zijkant. En daarop is het nieuwe stadhuis goed te zien. In Apeldoorn smijten ze met miljoenen: dit stadhuis (wat toch al niet goedkoop was om te bouwen), mag straks voor 27 miljoen verbouwd worden. Daar zijn ‘ze’ net mee accoord gegaan en dat was recent in het nieuws.

Maar goed, daar wou ik het nu maar niet over hebben. Terug naar de gezelligheid. Voorafgaand aan de eerste markt had ik ook op mijn blog vermeld dat ik daar heen ging en nèt toen ik bezig was om een merklapje af te rekenen, hoorde ik iemand achter me vragen of ik soms Margriet was. Een bloglezeres! We gingen samen even vóór de trappen van de hoofdingang van het nieuwe gemeentehuis staan om bij te praten. Reuze leuk! Elkaar onze vondsten laten zien. Wat informatie uitwisselen. En ik mocht een compliment in ontvangst nemen voor m’n blogjes, die ze dagelijks las. Echt leuk! Het geeft me een heel apart gevoel, om af en toe mensen te ontmoeten die dagelijks mijn verhaaltjes lezen. Jullie beginnen mij door al dat geschrijf nu een beetje te kennen, maar op mijn beurt is het ook erg leuk om dan af en toe een ontmoeting te hebben met bloglezeressen. Dan kan ik ook een beetje een beeld van jùllie krijgen!

En nu kreeg ik een mailtje van iemand die ook donderdag naar deze markt wil komen. (Dat is de tweede markt van deze zomer, op donderdag 28 juli a.s.) En of we elkaar dan ergens kunnen ontmoeten. Mijn voorstel is: zullen we maar gelijk weer bij die trappen afspreken? Die trappen zijn precies in het midden van het langgerekte witte gebouw. Daarvóór is nog een muurtje, en daar kun je op zitten en je tassen neerleggen en dat is een goede ontmoetingsplek. Ik zal daar om 10 uur naar toe gaan en om 12 uur weer.

Als er mensen zijn die mij om 10 uur ontmoeten, dan kunnen we samen koffie gaan drinken. Er zijn àchter het oude gemeentehuis genoeg leuke terrasjes.
En als er mensen zijn die mij om 12 uur ontmoeten, dan kunnen we bespreken of om hetzelfde te doen. Of dat ze misschien met mij mee naar m’n huis willen. Dan leg ik ter plekke wel uit waar ik woon.

Maar, mocht je een ander idee hebben: mail gerust! Even Apeldoorn mailen!!!!

Drie-telefoons bij stadhuis Apeldoorn

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.