Appels en peren

Muisje met bessen in borduurringTwee geborduurde muisjes met fruit

Een vreemd verschijnsel van onze ver-doorgedraaide welvaartsmaatschappij is iedere herfst weer te zien: volop fruit wat van de bomen valt en daar blijft liggen. Elk jaar ben ik er weer verbaasd over: waarom raapt niemand dat op? Als ik in de gelegenheid ben om van de fiets af te stappen, dan buk ik graag even om een maaltje appelmoes op te rapen (die butsen en builen snijd ik gewoon weg). Soms ligt dat fruit aan de kant van de weg en dan voel ik me vrij om wat mee te nemen.

Vorige week kreeg ik een krat peren van m’n zus, geplukt van de plantsoen-bomen die in haar straatje groeien, midden in een woonwijk. Zij had zich er ook over verbaasd dat spelende kinderen gewoon het fruit vertrappen bij hun spelletjes in de plantsoenen en dat niemand zich meer schijnt te realiseren dat je fruit ook gewoon kunt plukken of oprapen. Dus maakte ze een statement: midden in de welvarende woonwijk ging ze met een tas langs de straten en haalde zoveel fruit op dat ze ook kon weggeven. Heerlijk! Fruit is voor mensen en niet voor muizen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tulpenkussen

Tulpenkussen

Geborduurde kleedjes op de tuintafel

Tulpenkussen in bos

Wat een prachtig weekend was het

Nijntje met bal

Comments

  1. Laatst las ik precies hetzelfde!, toen ging het over hazelnoten die de jeugd van de voetbalclub die de oogst gewoon liet liggen. Zie hier: http://www.marmein.nl/2014/08/31/31-augustus-lekker/

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen