Applicatiewerk

Tw
Appliqueer een pannekoek! Maar voordat ik hem op ging eten, dacht ik dat ik er wel een foto van kon maken. Ik pakte gauw wat boekjes die hier lagen en drapeerde die er zo snel mogelijk omheen, vóórdat de poedersuiker ging smelten. En nu zit ik eraan vast: Het boekje over applicatiewerk ligt nu zo prominent op de foto dat ik er een blogje over wil schrijven. Boeken appliqueren
Iemand zocht een keer naar wat boeken over Appliqueren op m’n shop en zei toen dat er haast geen Nederlandse boeken bestaan over deze patchwork-techniek. En toen ging ik er dus op letten. En nu vond ik dit leuke kleine boekje en dacht ik dat ik er één gevonden had. Jawel, het titelwoord is op z’n Nederlands geschreven maar ook dìt boekje is vertaald. Zoals de meeste boekjes. Maar voor de echte applicatie-liefhebber maakt het natuurlijk niet veel uit. Applicatie-werk (of “Appliqueren“) is leuk om te doen en geeft snel resultaat. En zeker met onze mooie naaimachines met festonsteek. Even een voorbeeld en wat gekleurde lapjes opzoeken en je hebt al bijna wat leuks. En die leuke oude retro-voorbeelden, vind je dus in deze leuke oude retro-boeken!
Ook nog een heel nieuw boek over Appliqueren, met 100 motieven en patronen toegevoegd. “Ontdek eindeloze combinaties en maak de meest bijzondere ontwerpen”, is de ondertitel van dit boek.
(Pannekoeken-met-blauwebessen is ook zo’n eindeloze combinatie….)

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013