Ariadne 75 jaar

De Ariadne bestaat 75 jaar! In het voorwoord van het nieuwste nummer – dat al enkele decennia Ariadne At Home heet – wordt teruggeblikt op die lange geschiedenis. In 1947 verscheen het ‘Maandblad voor Handwerken’ voor het eerst. Dit tijdschrift in toen nog zwartwit was toegespitst op vrouwen die net na de oorlog weer iets moois wilden maken voor hun huizen en gezinnen. In 1959 kreeg het magazine de naam ‘Ariadne, Maandblad voor handwerken’, en later werd die toevoeging weggelaten, en begon de Ariadne aan de lange periode waar veel vrouwen nu zulke goede herinneringen aan hebben.

Al vanaf het begin van mijn shop heb ik zoveel mogelijk oude nummers opgespoord en die wilde ik als eerste allemaal compleet kunnen aanbieden. Het bleek al gauw dat veel handwerksters heel goede herinneringen hadden aan bepaalde truien, en dertig of veertig jaar later precies diezelfde trui nog eens wilden maken. Ik heb al veel vrouwen blij kunnen maken met precies de Ariadne waar ze naar op zoek waren. Mijn grote aanbod op internet viel ook de huidige redactie van Ariadne at Home op, en zij bestelden een paar oude nummers bij mij. Die waren voor dit jubileumnummer, wat nu net verschenen is.

Ik had een gezellige email-wisseling met één van de redactrices en verheugde me op de toezending van dit nummer, waar ik ook een vermelding in zou krijgen. Maar zo lang kon ik niet wachten, dus ging ik alvast naar het postkantoor vlak bij mij, waar ik bijna elke dag kom om de post weg te brengen. Het nieuwe nummer was er al en ik vroeg of ik even een paar pagina’s mocht fotograferen. Ik ben gewend om heel veel met mijn bloglezers te delen, maar dìt leuke momentje deelde ik als eerste met de aardige vrouwen van het postkantoor. Die zich natuurlijk ook wel eens hebben afgevraagd wat er allemaal in die enveloppen zat, die ik elke dag kom brengen. “Kijk, ik wordt hier vermeld!” zei ik. Dat was heel leuk om het ook aan hen te laten zien!

Thuis liet ik de foto aan mijn lief zien, maar hij vond die foto’s niet genoeg. “We gaan niet wachten tot dat nummer in de post komt hoor”, en hij ging er zelf één voor me kopen. Veel te leuk om hierin te staan! En nu wens ik iedereen die via deze vermelding in de nieuwste Ariadne at Home een kijkje op mijn blog komt nemen, een hartelijk welkom toe! Welkom om lekker rond te kijken op mijn blog en in mijn shop, en welkom om hier elke dag een kijkje te nemen!

Later ga ik nog meer schrijven over de Ariadne, die zòveel heeft betekent voor heel veel handwerkende vrouwen. Eerst deze week naar het quiltfestival, maar op dit mooie jubileum van Ariadne kom ik graag nog terug!

7 gedachten over “Ariadne 75 jaar”

 1. Ik had net een jaar of wat terug na lang getwijfeld te hebben mijn abonnement opgezegd (nadat ik heb van mijn moeder had overgenomen), nu een reden om een los nummer te kopen. Gefeliciteerd, wat leuk voor je!

 2. Anne Hoebrechts à Enghien

  Dank zij u gaat ik onmiddellijk op zoek naar de tijdschrift.
  Ariadne mijn lieveling handwerk tijdschrift ! Al van in de jaren ‘70, ik was wel gestopt na dat hij at Home was geworden !

 3. Gefeliciteerd met deze erkenning. Je zal het wel druk krijgen, het postkantoor is ook blij, wordt het niet opgeheven. Ga het maar lekker vieren met je man.

 4. Wat leuk van de redactie van Ariadne dat ze het websiteadres van jouw hebben geplaatst in het nieuwe nummer. Ik ben heel lang abonnee geweest, alleen toen het blad teveel ging veranderen en uiteindelijk een soort lifestyle
  blad werd ben ik gestopt met de Ariadne, ik vond het altijd een leuk blad met mooie ontwerpen en goede patronen.

 5. Margriet Hof

  Bedankt voor jullie leuke reacties! En sommigen die zelfs speciaal het nieuwe nummer gaan kopen: dat is leuk!
  Vandaag ontving ik ook met de post het nieuwe nummer, waarin de redactie zo vriendelijk was om een vermelding van mijn shop te geven. Ik heb hen gemaild dat veel handwerkende vrouwen goede herinneringen hebben aan de Ariadne van de jaren tachtig en negentig, en nu soms oude nummers weer zoeken voor de herkenning of om een speciale trui te breien, waaraan mooie herinneringen zijn gekoppeld.
  De Ariadne at Home is nu heel anders dan de Ariadne van vroeger, maar het is leuk dat ze iets van de geschiedenis laten zien aan de huidige lezers, die veelal wat jonger zijn. Een blad wat 75 jaar bestaat is ook best bijzonder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.