Ariadne handwerkbibliotheek

Acht boeken uit Ariadne handwerkbibliotheek

Een tijdje geleden ontmoette ik een handwerkster die zichzelf “Boekenfan” noemde. Ha, dat ben ik ook! Dus het klikte, en we praatten samen wat over handwerkboeken. Ze vertelde dat ze de hele serie van de Ariadne handwerkbibiotheek bij elkaar probeert te sparen, en dat er iets is wat het extra spannend maakt om dat te doen. Er is namelijk nergens een volledige lijst gepubliceerd van de boeken uit deze serie. Dus kun je elke keer weer hopen dat je nog eens een deel tegenkomt. Toen ik dit gesprek met haar had, zei ik dat ik nèt de vorige dag nog een foto had genomen van mijn boeken uit deze serie. Want eentje ging op de post en ik wilde kijken of ik nu genoeg had om twee keer acht exemplaren op de foto te leggen. Net niet: er liggen twee dubbele op de foto.
Voor wie deze serie ook spaart: mijn aanbod in de shop wisselt nogal want er gaan er telkens af en er komen er weer bij. Voor vandaag plaats ik twee nieuwe boeken in de shop: “Kwasten, koord en franje“, en het vrij zeldzame boek; “Motieven uit Peru” (Beide boeken had ik nog niet toen ik deze foto maakte)

Acht boeken van Ariadne handwerkbibliotheek

3 gedachten over “Ariadne handwerkbibliotheek”

 1. “Wandkleden maken” van Beukers heb ik ook, uiteraard al jááááááren!! Ben ik ook mee bezig geweest, wandkleden maken. Ik heb ook een weefcursus gevolgd, ook jáááren geleden. Heb een wandkleed gemaakt “Rotterdam” met het beeld “De Verwoeste Stad” van Zadkine en aan zijn voeten de Maas met de diverse havens. Is wel mooi geworden. Ligt nu al jaren opgerold in de kelder. Wie weet, opgevreten door de muizen, waarvan dit appartementengebouw is vergeven. Heb al twee keer muizen in huis gehad, dat is werkelijk een ramp.

  1. Als ik jou was dan zou ik dat wandkleed maar gauw tevoorschijn halen uit de kelder! Wat krijgen we nou zeg: handwerk hoort toch niet in de kèlder? En handwerk is toch geen muizenvoer?
   Wel balen dat je zoveel muizen hebt! Maar even nog over je wandkleed: als je het niet meer in je kamer wilt, dan zou ik er op z’n minst toch eens een foto van maken. En dan bewaar je die foto in je agenda of zo. Of in het boek van Beukers. Ik verzin maar wat. Lijkt me leuk voor je om het nog eens te zien.

 2. Goedemiddag,
  Wij zijn in het bezit van 20 edities Ariadne Handwerk Bibliotheek uit de 70er jaren
  en zijn geïnteresseerd om deze te verkopen.
  Wij horen graag van u.
  Kan u een lijst toesturen met de titels.
  mvg Greet Kemper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.