Ariadne kruissteken specials

Ariadne kruissteken specials
Ariadne gaf in de jaren tachtig en negentig bijzonder mooie kruissteken-specials uit. Eén van de mooiste nummers vond ik die met het vogeltje voorop: daarin staat op bijna elke bladzijde wel iets wat aantrekkelijk is. Folklore, bloemen, oud hollandse gebouwen zoals molens en boerderijen, en ook weer een artikel en patroon van een merklap uit de 18e eeuw. Ik heb twee van deze oude tijdschriften en die plaats ik in m’n shop.

In het winterseizoen van 1978 mochten de lezeressen het ook zelf proberen: er werd een wedstrijd georganiseerd “Fantaseren met kruissteken’ en dat leverde een stroom van inzendingen op. De beste inzendingen werden later in een kruisstekenboek uitgebracht, waarbij net zoveel zorg werd besteed aan styling als bij de reguliere kruissteek-specials. Een lezeres van mijn blog vroeg of ik dit Ariadne kruisstekenboek ook heb en ik kon haar blij maken. Er stond een ontwerp in van iemand die ze kende en ze was blij dit nummer weer terug te kunnen vinden. En ik heb er nog één, dus wie weet is hier iemand ook naar op zoek.
Dit nummer liet zien hoe hoog de kwaliteit was van eigen ontwerpen, en ook hoezeer we met elkaar beïnvloed zijn door de oude klassieke ontwerpen.

5 reacties op “Ariadne kruissteken specials”

  1. De Ariadnes zijn zo mooi en inspirerend! Ik heb trouwens nog patronen uit Libelle’s van dezelfde oud Hollandse boerderijen en molens!
    Liefs, Ineke

  2. Dat witte huis met die rode luikjes vind ik helemaal te gek!!!
    Ik heb veel huisjes voor mijn kleinkinderen gemaakt, toen ze nog klein waren en er moesten altijd luikjes aan zitten!
    Prachtig! Met hartelijke groet van Diny.

  3. Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat jullie verwoorden wat voor heel veel handwerkliefhebbers herkenbaar is, dat dit zulke mooie tijdschriften waren. Ik denk ook wel dat die tijdschriften ons allemaal heel erg positief beïnvloed hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013