Ariadnes uit jaren zeventig

De ‘Ariadne’ was hèt handwerkblad in de tweede helft van de vorige eeuw. Elke maand werden abonnees verrast met bruikbare ideeën en patronen die helemaal bij de tijd pasten. Handwerksters bewaarden hun stapeltjes tijdschriften soms de rest van hun leven, hoewel er niet altijd meer wat uit werd gemaakt. Maar die mooie bladen, die deed je gewoon niet wèg.
Nu in onze tijd zijn die oude bladen weer opnieuw een bron van inspiratie. Jongere handwerksters ontdekken dat er heel interessante dingen in staan. Bijvoorbeeld over macramé, bandweven, breien op een breiplankje, zelf wol verven en nog meer dingen die nu weer in de aandacht zijn. En oudere handwerksters zijn soms op zoek naar een bepaald patroon wat in hun herinnering is blijven hangen (maar soms was hun stapeltje bij een verhuizing tòch verdwenen….)

De meeste vragen die ik krijg gaan over Ariadnes uit de tachtiger jaren, want veel breisters zijn op zoek naar een patroon voor een trui of truitje die ze nu nog eens willen maken. Maar voor dit blogje koos ik de Ariadnes van de zeventiger jaren: óók leuk om eens te laten zien!

Volgende week heb ik twee ‘doorbladerdagen’! Iedereen die op zoek is naar een oud patroon, of die het leuk vindt om die oude Ariadnes eerst door te bladeren, of die het gewoon leuk vindt om eens in mijn Apeldoornse shop-aan-huis te kijken, is welkom op dinsdagmiddag 15 of woensdagmiddag 16 november.
Graag aanmelden vooraf! klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.