Ariadnes zeventiger jaren

oude ariadnes
Helemaal toppie: die oude Ariadnes! Dit zijn de nummers waar heel veel handwerksters goede herinneringen aan hebben. En daar hoor ik zelf ook bij. Het waren de tijdschriften die ik vaak doorbladerde en me inspireerden. Later knipte ik uit wat ik wilde bewaren en gooide de rest weg, en nog weer later had ik daar dan weer spijt van. Zo ging het waarschijnlijk wel bij meer mensen. Van sommige tijdschriften was ik helemaal vergeten hoe de voorkant er ook weer uitzag, maar nu ik die weer zag kwam het gelijk weer in herinnering: o ja!

Dit zijn ook de nummers waarin aandacht werd gegeven aan klederdrachten. Mooie patronen uit Walcheren, Volendam, Marken, en Bunschoten-Spakenburg.
Verder uit het buitenland: artikelen over Poolse motieven, Breien met IJslandse wol, Hongaarse folklore, Joegoslavische randen.
En uit Nederland: kralenfranjes en plantenhangers, hangmatten en bikini’s, tafelkleden en wandversieringen. En nog veel meer!
Veel herkenningsplezier!

cr

Bewaren

2 reacties op “Ariadnes zeventiger jaren”

 1. hallo Margriet,
  Leuk om die Ariadnes weer te zien, ik had er vroeger veel van, jaren geleden heb ik ze bijna
  allemaal weggedaan en wat heb ik daar nu een spijt van!
  Veel van wat vroeger gemaakt werd zie ik nu weer terugkomen.
  groeten, Betsy

 2. Marlies Wijnker

  OO Margriet knippen in een handwerk blad ja daar krijg je spijt van. Maar je maakt het goed voor alle andere die het ook hebben gedaan. ik herken veel voorplaten omdat ik wel eens een Ariadne kocht in die tijd en later op Koninginnedag een heel jaargang. Om inspiratie op te doen blader ik er vaak in.
  groet Marlies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013