Avondfietstocht over Hoge Veluwe

Twee witte fietsen in avondlicht
Om onze trouwdag te vieren, gingen we naar de Hoge Veluwe. Het was weer zo´n prachtige avond. “We kunnen ook naar de hei”, zei ik. “Dat doen we volgend jaar wel weer”, zei m’n levensgezel. Want dit jaar hebben we een jaarkaart voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe, en dan moet je er ook gebruik van maken. Als je zo’n kaart hebt dan neem je je wel van alles voor, maar uiteindelijk lukt het dan toch nog nauwelijks om er tien keer te komen in een jaar. Maar nu waren we er weer. Kijk, hoe romantisch: twee fietsen in het avondlicht!

Vlonderpad op Hoge Veluwe
We stapten ook even af op een plek waar de fietsen niet verder mochten. Te voet liepen we dit vlonderpad af. Waar zou het naar toe leiden?

Bankje met gehaakte omslagdoek
We kwamen uit bij een vennetje waar het doodstil was. Een mooi plekje voor de avondkoffie. Gauw legde ik m’n stola even neer, want in de verte hoorden we stemmen dichterbij komen. Even later zaten er drie jonge vrouwen uit België op dat bankje. En wij op het andere. We wisselden wat ervaringen uit over hoe mooi het park is bij avond. En we dronken de koffie en liepen weer terug naar de fietsen.

Twee witte fietsen op Hoge Veluwe
Een heerlijk gevoel van vrijheid op een augustus-avond! Twee fietsen, die je zò kunt pakken aan de ingang van het park. Een thermoskan in de rugzak, een fototoestel in het foto-tasje. En een stola omdat het ’s avonds toch een beetje frisser wordt. Verder niks. Alleen Geborduurd tasje op heimaar fietsen in die uitgestrekte weidsheid van het park. Maar af en toe stapten we toch even af. M’n reisgenoot wilde wat foto’s maken. En dan amuseer ik me ook altijd wel. Ik had alleen niet zoveel bij me om te fotograferen. Ik kan het tasje nog eens in de hei leggen, maar dat hebben jullie al gezien. De stola dan. Eens kijken of ik die op kan hangen. Met veel geduld lukte het me om een evenwicht te krijgen. Hij hing! Maar toen ik thuis de foto zag, dacht ik dat het toch niet zo’n geschikte foto is. De fietsen wijzen tegengestelde kanten uit. En dàt om een trouwdag te vieren…

Twee witte fietsen met stola
Maar het is weer goed gekomen: we zijn samen thuisgekomen! En samen vervolgen we onze levensweg weer!

3 gedachten over “Avondfietstocht over Hoge Veluwe”

 1. Ja dat heb je soms: pas op de computer zie je hoe de foto had moeten zijn.
  Maar toch….twee identieke fietsen die “samenwerken” om je stola mooi vast te leggen.
  Daar zit ook symboliek in 🙂
  Gefeliciteerd met jullie trouwdag, mooi om dat zo te vieren.
  En met DH op de achtergrond aan het werk…..óók vastgelegd 😉

 2. Heel origineel opgelost zo met stola en fietsen, maar die achtergrond maakt het helemaal af… schitterend 😉

  Gefeliciteerd samen! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.