Baboeska tussen mijn tasjes

Twee kleine tasjes en handdoekje met baboeska

“Wil je nog wat voor me meenemen? Liefst zo’n felgekleurd kitsch-handdoekje!” Die vraag stelde ik per mail terwijl m’n lief twee weken geleden in St.Petersburg was. Ik had er ook nog een link bijgedaan van iemands blog die ook zo’n soevenir uit deze kunst-stad liet zien. Maar het was nog vroeg in het seizoen, april, en de meeste souvenir-stalletjes langs de Neva waren nog dicht. Bovendien: in de Hermitage zie je de allermooiste KUNST (met allemaal hoofdletters), en dan staat je hoofd toch niet naar dit soort prullen? Gelukkig ging hij toch voor me op zoek en in één van de weinige stalletjes Handdoekje met baboeska en plastik zakjedie er te vinden waren vond hij welgeteld één handdoekje. En dan ook nog oranje….. brr. Hij durfde het haast niet te kopen (“zò knal! zò kitsch!”) Maar toen kwam hij thuis met dat mooie zwarte zakje en ik vind het natuurlijk prachtig! Ik hou wel van felle kleuren. En tot mijn verrassing past het ook nog heel goed bij de tasjes die ik op mijn eigen blog (hier) pas liet zien. Het tasje met de bollenvelden wat ik kort geleden maakte, en het gehaakte tasje uit het jaar nul. Jarenlang lag dat in een doos op zolder, maar nu ik zie dat de Russen deze kleuren zo vakkundig combineren, durf ik er ook wel weer mee voor de dag te komen. En zo kwam Baboeska tussen mijn tasjes terecht!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zon op het balkon

Een iconisch portret van Willem van Oranje

Familiebijbel

Randje-per-week met quiltblokjes


Terug naar blog om daar verder te lezen