Baby- en peuterkleertjes zelf maken

Boeken over babykleertjes
“Kleertjes”….. wat een grappig woord eigenlijk. Krijg de kleertjes….
Kinderkleertjes maak ze zelf! En Zelf Babykleertjes maken. Of Kleuterkleertjes zelf maken. Leuk, je ziet een stofje met een leuke print en het is al weer bijna een jurkje. Dit jurkje en truitje zijn zelf-gemaakt (maar niet door mij) en ze zijn een goede illustratie van hoe leuk het is om zelf kleine kleertjes te naaien of te breien. Ik kocht ze een paar weken geleden op een markt en verheugde me op de gelegenheid om ze aan m’n nicht met twee kleine kindjes te geven, en die gelegenheid was gisteravond.
Velen van ons hebben in de tachtiger en negentiger jaren genoten van de tijdschriften Ariadne Baby en Peuter. Die tijdschriften stonden vol patronen en ideeën om de meest schattige baby en peuterkleertjes zelf te maken. Ik heb die tijdschriften destijds vaak doorgebladerd en gebruikt en ik ben blij dat ik nu ook een paar van die oude themanummers in m’n shop kan zetten. De basispatronen zijn gelijk gebleven en ze zijn opnieuw bruikbaar. Om een volgende generatie babies van lieve kleertjes te voorzien. Lekker breien voor baby!
Het kleine meisje voor wie het truitje met de opgemaasde Mexicaantjes is bestemd, is in de fase dat ze iedereen “funny men” noemt, op zo’n vertederend en parmantig toontje. Nu verheug ik me op een foto waarop ze straks zelf de “funny men” op haar truitje draagt.

Tijdschriften over kindertruitjes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Square and star

Vera de Muis in herfst en winter

Batik servetten bij een roti-maaltijd

Sjaal aan de paal. En het zachte licht in Dordrecht

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen