Babybreiboeken


Een baby verwachten is iets fantastisch! Nieuw leven voelen groeien, de verwachting om straks een ècht gezin te zijn of dat het gezin groter wordt, intense verwondering dat dit kàn, die baby in je buik, en alle veranderingen ondergaan. Wàt een wonder!

Gister was het de eerste Advents-zondag, wat inhoudt dat kerken de geschiedenis van wat er voorafging aan de geboorte van het kind Jezus nog eens vertellen. Die vier advents-zondagen zijn dan een toeleven naar kerst. Van moeder Maria zelf weten we dat ze alles wat er rondom haar gezegd werd over de bijzondere baby die zij verwachtte ‘bewaarde in haar hart.’ En zwangere vrouwen of zij die dat zijn geweest herkennen dat wel: dat alles wat je in die verwachtingsvolle periode hoort en meemaakt grote indruk maakt. Het is zò’n intense tijd!

Bij de voorbereiding op de geboorte van een kind hoort ook dat je alles gaat klaarmaken wat je straks nodig hebt. Kleertjes bijvoorbeeld! In de tijd dat ik mijn twee baby’s kreeg was de truitjes-brei-mode op een absoluut hoogtepunt. Verschillende tijdschriften gaven eens per jaar babybreiboeken cadeau die zò mooi waren dat sommigen ze wel 35 jaar bewaarden. Dat zijn deze tijdschriften die ik nu in mijn shop kan plaatsen. Sommige heb ik zelf ook gebruikt en alle herinneringen komen gelijk weer boven als ik deze foto’s weer zie. Die truitjes (èn de baby’s!) waren zò schattig! Ik heb hier zelf ook verschillende truitjes uit gebreid en dat voegde echt wat toe aan de blijde verwachting.

Ik weet dat ik niet de enige ben die deze herinneringen koestert want ik krijg vaak vragen of ik nog oude Ariadnes Baby en Peuter heb. Die heb ik helaas niet meer, maar nu dus wèl deze bijlagen van de tijdschriften Ouders van Nu en Kinderen. Dat waren twee toonaangevende tijdschriften vroeger en die truitjes zijn nog steeds heel mooi.
Moeder Maria wikkelde haar kind na de geboorte in doeken, waarbij de nadruk misschien meer blijft vallen op de baby zelf en niet op de kleertjes. En daar is natuurlijk ook wat voor te zeggen, want Maria’s baby was zéker een bijzondere kind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.