(Balen van) bijen-breien en bijen-borduren

landgoed Verhildersum
Drie dagen geleden stond ik op dit idyllische plekje op een textielmarkt. Deze foto is genomen vanaf de tent waarin de markt werd gehouden. Af en toe liep ik even naar buiten om m’n oren wat rust te geven want door de wind klapperde de tent nogal. Heerlijk om even in het groene gras bij te komen. En met m’n zoon te bellen, die vanuit Afrika mij een fijne moederdag wilde wensen. Ik genoot van het borduurpatroon bijwarme weer en de contacten en de bijzondere dag. En van de ruimte om me heen. Je zou toch denken dat er meer dan genoeg ruimte was daar, maar ik had helaas precies het éne plekje uitgekozen om te zitten waar ik dat beter niet had kunnen doen. Precies op een plekje waar al een bij zat…

De rest van de dag was helaas afzien voor mij. Eerst wilde ik het niet toegeven, en gaf ook een positief verslag op m’n blog. Maar ik heb nu al drie dagen een opgezet been, het doet pijn bij het lopen en het wordt alsmaar erger. Niks wat ik erop smeer lijkt te helpen. Een allergische reactie? Nu ga ik eerst maar naar de dokter. Ik voel me er naar van en heb nergens zin in. Bij het opruimen van m’n spullen kwam ik het boekje “Bijzondere breiprojecten” tegen. Dat hadden verschillende mensen op de kraam nog doorgebladerd. Nu mogen jullie het wel kopen: ik báál van bijen!

v

4 gedachten over “(Balen van) bijen-breien en bijen-borduren”

  1. Jasses Margriet, een bijensteek is heel vervelend. Een wespensteek doet op het moment van de steek pijn en daarna nog korte tijd (als je niet allergisch bent tenminste), maar die steek van een bij………. Ooit maakte ik dat ook mee en het duurde best lang. Zo’n dikke schijf op mijn bovenbeen. Hopelijk heeft de dokter een middeltje. Sterkte ermee.

  2. Hè bah, daar kun je flink ziek van zijn hoor, dat is toch echt een soort vergif.
    Goed om ermee naar de dokter te gaan. Ik hoop dat de pijn gauw wegtrekt.
    Sterkte!

  3. Bedankt voor jullie reacties, doet me goed. Ik heb er drie dagen echt heel veel last van gehad en nu begint het eindelijk wat te zakken. Ben blij dat ik ermee naar de huisarts ging, want op een gegeven moment ging ook de bezorgdheid nog een rol spelen. Het schijnt “normaal” te zijn dat je hele been (bij mij over een lengte van 30 centimeter) opgezet en vuurrood wordt. En het kan een lange tijd duren voordat het weer is weggetrokken. Wist ik ook niet, maar nu dus wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.