Beading: van kralen voorzien

De allure van kralen in allerlei vormen en van allerlei materialen heeft mensen in alle culturen geboeid en gebracht tot verwerking van prachtige gebruiksvoorwerpen. En ook nu weer is er belangstelling voor kralenwerk. Vanwege de glans, de symboliek, de decoratieve mogelijkheden, en de uitdaging.
Kralen kunnen worden gebruikt voor randafwerkingen voor kussens, tasjes, sjaals, halssieraden, armbanden, kwasten. En er zijn ook eigentijdse zon- en maanballen, geprikt met kopspeldjes. Of bloemen en vlinders van draadwerk. En nog veel meer!

Kralen verwerken is internationaal, en dan moet er natuurlijk ook een goed woord voor zijn. Het Engels heeft het woord ‘Beading‘ en dat is zoveel meer als de titel van de Nederlandse vertaling van dit boek: “Kralen borduren“. In dit boek komen al die technieken om kralen te verwerken aan bod. Het aantrekkelijke van deze boeken zijn vooral de mooie foto’s. Dan krijg je gelijk zin om ook iets te gaan maken!

Die zin kreeg ik ook toen ik deze zomer met m’n dochter wat ging drinken in een theetuin in Doesburg. Om bij de binnentuin te komen, moesten we eerst de hele winkel door, en dat was een pleziertje. Want we kwamen door een ruimte waarvan de wanden hélemaal vol waren met potjes kralen! Ik plaatste er een klein “I was here” statement bij. Het is mijn mobielhoesje, en daar zouden best ook wat kraaltjes op hebben gekund!

Dus als je je borduurwerk wilt combineren met kralenwerk, of als gewoon heel veel leuke nieuwe ideeën zoekt om kralen te verwerken, dan zijn dit mooie boeken. En ook de Kralengids wil je helpen om een keuze te maken uit het duizelingwekkende aanbod van kralen in die vele soorten en materialen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Korte geschiedenis van het schellekoord

Knittax maandblad voor breimachines

Wat handwerkende vrouwen graag doen

Oud letterlapje uit 1884

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen