Bulletin en bloemetjes


Bloemetjes op stof en handwerk: altijd mooi!

Het nieuwe Bulletin van de Nederlandse kostuumvereniging kleurt mooi bij de dingen waar ik net mee bezig was. Het middelste borduurwerkje was helemaal scheef getrokken en dat zie je wel vaker wanneer er geborduurd is op stramien. Ik dompelde het onder in water, trok het in model en legde het te drogen. Nu is het mooi recht en ga ik er wat van maken.
Het borduurwerkje rechts was mijn vliegtuig-borduurwerkje. Daar heb ik nog wel ergens een foto van, van het borduurwerkje voor het vliegtuigraampje, met op de achtergrond de Pyreneeën. Maar het is wel goed zo. Ik wou een borduurwerkje bij me hebben wat lekker makkelijk was, met grote kruissteekjes. Gister haalde ik de lockmachine eens tevoorschijn en heb verschillende borduurwerkjes mooi afgezoomd.

En dan het Bulletin. Er staat een verslag in van de ledenvergadering en textielmarkt die traditioneel begin maart wordt gehouden. Zowel in het verslag als op de dag kwam goed naar voren dat er nieuwe bestuursleden worden gezocht. Ik geef het maar even door. Textiel-liefhebbers willen altijd wat uitwisselen en kunnen eindeloos praten over geschiedenis, reparaties, handwerktechnieken en allerlei vondsten. Misschien is er onder mijn blog-lezers wel iemand die zich een tijdje wil inzetten in het bestuur van de vereniging. Je wordt vast met open armen ontvangen!
En misschien wil je dan gelijk (als eerste bestuursdaad) het voorstel doen dat de vereniging misschien haar naam zou kunnen veranderen. Ik denk dat een andere naam vast weer nieuw publiek gaat trekken, en mijn ervaring tot nu toe is dat de activiteiten van de vereniging breder zijn dan alleen bezig zijn met kostuum en klederdracht. Maar wel fijn dat er zo’n vereniging is! (Aanbevolen dus….)

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.