Bescherming tegen de zon

Een beetje UV-straling van de zon is goed voor ons, want het zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt. Teveel UV-straling is niet goed: de huid verbrandt en veroudert sneller. Binnen 20 minuten kan de huid al verbrandingsschade oplopen (dat is ook afhankelijk van het huidtype). UV-straling kan ook bijdragen aan staar. Op de lange termijn is zonverbranding de belangrijkste oorzaak van huidkanker.

Afgelopen week moest ik een standje in ontvangst nemen omdat ik te lang in de zon had gezeten en niet in de gaten had dat m’n gezicht aan het verbranden was. Echt dom! En nu kwam ik deze Holly-hobby-kaarten tegen. Vroeger vond ik ze heel schattig, met die patchwork-jurkjes en die grote hoeden die de kindergezichtjes nog liever laten uitkomen. Er zijn veel dingen die men ‘vroeger’ best goed voor elkaar had, of goed wist: zulke zonnekleppen waren best een goed idee!

Op de zonkracht-website waar ik de informatie van de eerste alinea vandaan haalde, stond het er nog specifiek bij: Vooral kinderen zijn extra gevoelig.
Dus die Holly-hobby-kaarten zijn niet alleen nostalgisch, maar juist actueel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013