Bestellingen versieren

Na de kerstdagen deed ik nog een paar bestellingen op de post, want dit jaar had ik besloten om mijn shop open te houden in de kersttijd en dan wil iemand natuurlijk ook graag haar bestelling gelijk ontvangen. Voor iedereen zijn dit bijzondere dagen, en om m’n pakjes feestelijk aan te kleden besloot ik er een stuk kerstlint omheen te binden. De volgende dag al kreeg ik een reactie van één van de ontvangers: ze had haar stuk lint in de kerstboom gehangen!

Nu kreeg ik zin om te kijken of dat ook op een andere manier kan. Met een naald reeg ik een stukje garen door de doorzichtige kant van het lint. Daarna trok ik het garen aan, maakte nog een paar extra steekjes en naaide de kopse kanten van het lint aan elkaar. Zo werd het een mooie rozet! Dus een ideetje voor iemand die ook nog wat bestelt want ik ga hier de komende tijd mijn rollen lint mee opmaken. Of een ideetje voor mensen die ook nog zulk oud lint hebben liggen.
Ik kocht mijn rollen in de kringloopwinkel en het zou natuurlijk beter zijn als dit spul niet meer wordt gemaakt, want het kost natuurlijk veel te veel aan grondstoffen en het is milieubelastend, maar opmaken wat er al is is natuurlijk anders dan nieuw kopen.

2 gedachten over “Bestellingen versieren”

  1. Ik kreeg dus een pakje met dit mooie goudlint. De rozet die Margriet heeft gemaakt is ook heel decoratief. Misschien zou je van dit lint ook nog meer kerstboomdecoraties kunnen maken, het lint is stevig genoeg en is goed bewerkbaar. Leuk dat je dit soort handwerkmaterialen ook in de kringloopwinkels kan kopen.

    1. Hallo Jannie,
      Leuk dat je reageerde! En je hebt gelijk: dit lint is stevig genoeg om er lekker mee te spelen. Maar ik vond het ook wel belangrijk om erbij te schrijven dat dit soort spul eigenlijk maar beter nìet meer gemaakt zou moeten worden, want het is slecht voor het milieu. Maar als je tòch al zoiets in huis hebt, dan kun je er nog wel wat moois van maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.