Bevrijdingsdag vieren

Bevrijdingsdag vieren, hoe doe je dat? Als ik de plaatselijke krant doorblader dan krijg ik de indruk dat er maar twee manieren zijn: òf naar een Bevrijdingsfestival met harde muziek, òf naar een Boulevard met meubels, want die zijn volgens de vele advertenties ‘open’ en schreeuwen om onze aandacht.

En bezig zijn met rood-wit-blauwe-spulletjes? Jippie toch? Vanmorgen dacht ik: ik laat het bij dat kralentasje, wat ik al had klaarliggen voor vandaag. Maar het begon toch weer te kriebelen. Elk jaar maakte ik op 5 mei zo’n bonte rood-wit-blauw-foto, dus vandaag nog maar eens. Eerst twee kleedjes op tafel gelegd, en vervolgens alles gepakt wat hier toevallig ligt. Dat is heel wat, want ik heb een doos met deze spulletjes en die haal ik ieder jaar vlak voor koningsdag van zolder en tot 5 mei kan ik daar dan uit putten. Er zitten linten en blikjes in uit de tijd dat we volop bezig waren met de betekenis van de bevrijding door te geven aan onze kinderen. Fiets mocht versierd, dat soort dingen.

Maar bij deze foto valt de nadruk nu ook op de tulp, die mijn moeder vroeger eens schilderde. Daardoor is dit blogje nu ook een vervolg op het blogje van gister. De verhalen over de oorlog hebben we doorgekregen van onze (groot)ouders. En wij hebben ze óók weer doorgegeven aan onze kinderen, wat we ervan wisten. We hebben boeken aangedragen, films bekeken, musea bezocht. Gehuild omdat het allemaal zo heftig was.

En nu is het Bevrijdingsdag. Na het spelen-met-spulletjes kunnen we ook naar buiten! Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om te gaan wandelen of fietsen, en dan te genieten van bloeiende bomen en wapperende vlaggen. Allemaal fijne dag gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.