Bezoek Bronkhorst en twee bijzondere kaarten

Kunstwerk Bronkhorst

Bronkhorst behoort tot de kleinste plaatsjes van Nederland met stadsrechten. Er wonen slechts honderdvijftig mensen, maar in de zomer lopen er veel meer mensen rond, die als toerist genieten van de bijzondere sfeer. Het stadje ligt vlak aan de IJssel en je kunt met een pont overvaren. Mijn zus en zwager wonen hier vlakbij en nemen regelmatig hun buitenlandse bezoek mee naar deze gezellige, zomerse en artistieke plek. Mijn zwager vierde gisteren een ‘ronde’ verjaardag en wij vierden het graag met hem mee. Ook een fijne gelegenheid om wat familie te zien die we anders niet zo vaak zien. Vooral de allereerste keer een nieuwe familie-baby mogen vasthouden en gelijk een innemende big smile te krijgen: dat zijn zulke heerlijke momenten!

Maar niet alle dochters van mijn zwager konden bij zijn ronde verjaardag zijn, want sommigen wonen ver weg. Ze stuurden bijzondere kaarten en mijn oog viel op twee hele mooie, geborduurd door m’n nicht. De contouren van de plattegrond van Canada en de plattegrond van Nederland, en op de plek waar zij woont: een hartje en ook een hartje op de plek waar de jubilaris woont, in het mooie dorp aan de IJssel. Wat een originele manier heeft ze gevonden om haar liefde uit te drukken! Na dit blogje ga ik haar eerst een mailtje sturen: “Hoi nicht! Ik heb je kaarten op m’n blog gezet! Ik ben er helemaal enthousiast over en wie weet breng je nog veel meer mensen op een borduur-idee!”

Geborduurde kaart Canada en Nederland
Bijzondere verjaardagen, lieve familie, heerlijke taart…. wat fijn om op zulke momenten bij elkaar te zijn, maar ook om te denken aan de familie ver weg.
En wat bijzonder om ’s morgens vroeg, op de laatste dag van augustus, met elkaar rond te lopen in zo’n historisch stadje.

Bronkhorst

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken Handenarbeid als creatief spel

Paas haan

Tafelkleedje

Nog eens fietsen, net als vroeger

Comments

  1. Wat heeft ze dat leuk gedaan ๐Ÿ™‚

    Mooi kunstwerk trouwens, grof en toch verfijnd…

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen