Bijkomen

Het was nog even onzeker of onze vakantie wel kon doorgaan, want we kregen pech. Mijn lief (deze foto is natuurlijk ook van hem)  kreeg een ongelukje waarbij hij zijn been bezeerde. En zo zaten bijna een week geleden ineens in het ziekenhuis. Zoiets gebeurt zomaar ineens! We waren er allebei helemaal beduusd van. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen ze, en dat was ook nu weer zo. Tien hechtingen! De eerste dagen met het been omhoog, daarna bracht en haalde ik hem naar zijn werk, en nog een paar keer naar de huisarts, we waren er druk mee. Nu komen we net nog een keer terug van de huisarts en zijn we opgelucht. Het zag er goed uit en we kregen te horen dat we toch wel weg kunnen gaan.

We zijn er weer bij bepaald hoe kwetsbaar we zijn. Hoe mooi het leven is, maar ook hoe moeilijk soms. Veel van mijn bloglezeressen hebben ook moeiten en sommigen mailen mij daar wel eens wat over. Het is goed om met elkaar mee te leven en af en toe wat uit te wisselen. In de opluchting van het moment wat ik nu beleef, besluit ik om dit nu toch met jullie te delen. Om daarmee ook te communiceren dat het bij ons heus ook niet allemaal vanzelf gaat. Het gaat (op mijn blog) niet alléén om mooie plaatjes van borduurwerken en bloemen. Er zijn ook tegenslagen. Het gaat erom dat we elkaar blijven bemoedigen, en ik hoop dat ik in dit blogje iets kan overbrengen over levensmoed. Het stralende bloemetje weer opzoeken, ook als het tegenzit. Dat is niet makkelijk. De afgelopen tijd heb ik telkens gemerkt dat je na heftige gebeurtenissen een tijdje moet bijkomen. De afgelopen week lukte het me nog niet zo om over te schakelen naar een vakantie-modus. Als het hoofd en het hart ‘vol’ zitten kan er soms niet zoveel meer bij. Maar nu dan tòch: we gaan ons verder voorbereiden! We gaan ons klaar maken om een eindje te rijden en ergens anders bij te komen en bloemetjes te zoeken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Merklapje 1983

Tapisserie Zeemannen

Margrietjes of sneeuwvlokken?

Kerstdroogbloemenboeket

Reacties

 1. Hennie zegt:

  Oef, dat kwam er ook nog bij. Herkenbaar, hier onlangs ook bij mijn man. (Van Pasen tot Hemelvaartsdag ziekgeschreven.) Heel veel sterkte en desondanks veel plezier en rust de komende tijd.
  Hartelijke groeten, Hennie

 2. Fijn dat jullie vakantie toch nog door kan gaan! Veel plezier, rust uit, vind mooie plekjes (voor kussentjes) en doe vooral voorzichtig.
  Groetjes,
  Tineke

 3. Inderdaad, ongeluk zit in een klein hoekje! Gelukkig gaat alles weer goed met je man en kunnen jullie heerlijk even ertussen uit. Fijne dagen
  Groetjes, Ineke

 4. Beerta Bosch-Wichers Hoeth zegt:

  Sterkte. Eigenlijk een beetje een gelukje dat jullie op vakantie zouden gaan. En fijn dat het door kan gaan. Een vakantie is DE gelegenheid om te ontspannen en te herstellen. Fijn vakantie ! Hartelijke groeten Beerta

 5. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie reacties!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen