Bilum op Zwitsalterrein

Bilum aan blauwe deur

Zet je mij neer op een zonnige zaterdagmiddag op een oud fabrieksterrein: ik vermaak me uitstekend! Heerlijk om een tijd rond te zwerven op een plek waar je anders nooit komt. Ik was niet de enige: op Open Monumentendag liepen hier vele andere geïnteresseerden. Het terrein was zo groot dat we blij waren dat we met de fiets waren gekomen. Zo fietsten we

Bilums aan muur oude fabriekshalvan de ene verlaten ruimte naar de andere. Het voormalige Zwitsalterrein ligt in onze eigen stad maar het was de eerste keer dat ik daar was. We konden vrijelijk een kijkje nemen door vele openstaande deuren en binnenlopen in immens grote verlaten fabriekshallen. Zoiets spreekt tot m’n verbeelding. Ik wil dan eigenlijk het liefst nog even naar huis gaan om een

Bilums aan rode tank en schoorsteenstapel quilts op te halen. Wat zouden die mooi te fotograferen zijn in die grote ruimtes. Toch maar niet gedaan. Ik had één tas bij me en die hing ik overal op. Dat was ook leuk om te doen. Het is niet zomaar een tas. Het is een Bilum! Het wordt eigenlijk hoog tijd dat ik daar nog wat meer over ga schrijven. Deze Bilum is gemaakt en gekocht in Papua Nieuw Guinea. Binnenkort meer daarover, want dan ga ik naar een plek waar een Bilum ook heel mooi tot z’n recht komt!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Pakketjes van Relief quilts

Merklapje en stoplapje uit 1917

Tasjes vol ideeën

Broderie en brocante in Lille

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen