Blauwe spulletjes

blauwe pannelappen

Zelfs bij elke dag bloggen blijft er nog van alles liggen. Niet dat dat erg is, want niks moet en alles mag. Wat een lekker idee! Maar toch… dan kom ik af en toe die foto weer tegen, die ik maakte maar niet gebruikte. Zoals de foto van de blauwe wervelwind pannelappen. Ik was wat aan het rommelen geweest en had ook een heel oud patchwork-probeersel (links) van mezelf teruggevonden. Héé, heb ik dat ook nog? Daar ga ik eens over nadenken wat ik daarvan zou kunnen maken. En ik had een oud porseleinen schaaltje gevonden. Dat zou best geschikt kunnen zijn voor haaknaalden. En het was bijna pasen, dus dat kippetje kon er ook wel bij op de foto. Dat kocht ik voor twintig cent bij de uitverkoop-Blokker. En ik was nog wat aan het borduren: twee folklore-vogeltjes. Wat lijkt dat alweer lang geleden. Maar het ging vooral over die pannelappen, toen ik deze foto maakte. Ik was van plan om een hele serie te maken met mooie oude gehaakte pannelappen. Er zijn zoveel verschillende en het lijkt me leuk om daar eens een overzicht van te maken.

Nou ja, misschien komt dat nog eens. En nu heb ik alweer zo’n blauwe foto die bleef liggen. Deze is van vorige week. Een bloglezeres reageerde op mijn blogje over de bijensteek. Ik had geschreven dat het goed hielp om de opgezwollen plek met leem te behandelen. Daarop kreeg ik de vraag wat leem dan is en waar je het kunt kopen. Ik haalde m’n oude leemdoos even tevoorschijn en kwam nog wat andere blauwe spulletjes tegen. Dus als jullie dit nog willen zien: dit is dus leem. Je kunt het kopen bij de drogist. Mijn doos is al oud, maar het blijft jarenlang goed. Inmiddels zijn er vast wel nieuwe verpakkingen. Maar ik heb nog zo’n mooie blauwe doos. Die goed bij de blauwe spulletjes past.

Maar de leem heeft z’n werk goed gedaan en de doos is weer in de kast. En deze foto’s zijn besproken. Hoop dat jullie weer even geïnspireerd zijn. Want als je niks te doen hebt, dan kun je altijd nog al je restjes blauw garen achter elkaar opborduren. Dat geeft wel een grappig effect. Ik deed het niet zelf, maar kocht dit maffe ding een keer tweedehands. Omdat het zo leuk is om tweedehands te rommelen…..
(en er stukjes over te schrijven!)

bl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.