Blessed are the Needleworkers

Dit mooie borduurwerk ‘bewaarde’ ik tot de laatste dag van de maand, en ook de laatste dag van mijn zesde blogjaar.
Blessed are the Needleworkers!
Ik was een beetje ontroerd toen ik het twee weken geleden kreeg. Ik kreeg het van een bloglezeres, die mij voor de derde keer kwam opzoeken. Reina woont al heel lang in Engeland, maar heeft ook lang in Australië gewoond. Ik bewonderde ook de mooie achterkant van de omlijsting. “Dat zal wel in Singapore geweest zijn, dat ik het daar heb laten inlijsten”, zei ze. Dit borduurwerk heeft met haar de hele wereld al overgevlogen, en nu heb ik het ontvangen, als een heel persoonlijk kado. “Die is echt voor jou!” zei ze.

Het sluit mooi aan bij mijn gedachten over ‘dankbaarheid’, die ik een paar dagen geleden op Thanksgiving met jullie deelde. Ik ben dankbaar dat ik met handwerk bezig kan zijn. Het woord ‘blessed’ drukt het nog beter uit. Ik voel me gezégend!

Om nog een andere reden ben ik blij met dit borduurwerk. Het illustreert de Angelsaksische traditie om spreuken en teksten te borduren. Die maken een borduurwerk nog veel persoonlijker. Ze voegen ‘letterlijk’ wat toe aan de ‘zeggingskracht’ van een borduurwerk. Blessed are the Needleworkers!

En ik ben ook dankbaar dat ik mijn vreugde over handwerk met velen mag delen. Vandaag verschijnt er weer een nieuwsbrief, die dan gelezen wordt door veel mensen die mij niet dagelijks volgen, maar eens per maand. Wat een voorrecht dat dit allemaal kan!

En ook: wat mooi dat we van elkaar mogen weten dat we niet de enigen zijn die de ‘zegen’ van ‘handwerk’ mogen ervaren! Needleworkers are blessed!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Drie oude klederdrachtkaarten

Warm en koud

Borduren rood en zwart op grof stramien

Wedstrijdje

Vintage jurk

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen