Bloeiende tuin

Het is volop zomer en de bloemen in mijn tuin bloeien! Toch ben ik vaak binnen want het hele voorjaar is er een grote klus gaande vlak achter ons huis, en ik heb last van de herrie die ze maken. Op warme dagen beginnen de bouwvakkers al om 7 uur en soms wil ik ze te vroeg af zijn en sta dan om 6 uur op om nog even van de rust te kunnen genieten. Al twee maanden is er elke dag herrie en ik kijk uit naar het einde van die grote (rot)klus. Dan kijk ik van binnen naar buiten, naar de bloeiende tuin, en dan denk ik: even een kopje koffie buiten zou toch moeten kunnen? Soms lijkt het even wat rustiger en hoop ik op vijf stille minuten, maar eer dat m’n kopje leeg is en er vier minuten verstreken zijn begint het lawaai alweer.

Ach, en dan lees ik dat er ergens anders een aardbeving is, met meer dan duizend doden, en dan denk ik: wat zeur ik nou toch? Het verlangen naar rust en tuinen en lekker buiten zitten tussen de mooie bloemen is universeel. En er zijn zòveel mensen die nooit een bloem zien bloeien, en nooit een rustig momentje kennen. Wat verschrikkelijk en onbevattelijk. Dan schaam ik me voor m’n gezeur over een herrie-klus die weliswaar invloed op me heeft, maar niet verhindert dat ik de bloemen kan zien bloeien. Arme mensen in het aardbevingsgebied, die nu zo wanhopig zijn.

2 gedachten over “Bloeiende tuin”

  1. Schaam je maar niet hoor Margriet. Het zou toch mogelijk moeten zijn om gewoon buiten te zitten zonder herrie? Af en toe herrie komt overal voor, maar 2 maanden is wel een beetje erg lang, ik voel met je mee. Je huis moet een rustpunt zijn.
    Ga lekker een eindje fietsen of op een rustig plekje zitten. Sterkte.

  2. Tja ,ik zou ook graag ergens wonen waar het altijd rustig is. Ik heb een mooie , grote tuin, vol planten, bloemen, vogels, maar helaas buren die zo goed als altijd herrie maken. Zagen, timmeren, boren, gras maaien, blaffende honden, schreeuwen, gillen, keiharde muziek… Is het niet de een, dan wel de ander of een hele boel tegelijk. Het is hier zelden zo rustig dat ik met plezier buiten kan zitten. Dus je hebt je nergens voor te schamen. Er zijn inderdaad ergere dingen in de wereld. Ik pak mijn haakwerkje wel weer op en ga daar maar mee verder, de herrie buiten sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.