Bloemen plukken en borduren

Dit ben ik toen ik 23 was!
Ik vind het leuk om terugblikken nu ik net zestig ben geworden. En deze foto had ik al een paar jaar op mijn overvolle prikbord hangen, met de gedachte dat ik die misschien nog wel eens zou willen laten zien. Vooruit dan maar!

En dit is het verhaal achter deze foto: We waren net getrouwd en volop aan het werken en studeren. Elke dag fietste ik langs een braakliggend veldje (daar gingen ze natuurlijk ook bouwen, net als op alle braakliggende veldjes). De bloemen waren hoog opgeschoten op dat veldje en op een vrije zaterdag ging ik plukken. Ik genoot ervan om die bloemen in mijn enige vaas te zetten en toen die vol was ging ik appelmoespotten afwassen. En toen dat allemaal klaar was ging ik op een krukje zitten en vroeg mijn lieve Jan of hij een foto van me wilde maken.
Voor de gelegenheid had ik mijn eigengebreide witte trui aangetrokken met het mooie ajourpatroon. Deze kwam uit de Ariadne van juli 1981 en dat is de reden waarom deze foto al een hele tijd op m’n prikbord hing. Omdat ik nog eens wilde vertellen dat ik zèlf ook de spijt ken van iets te hebben weggedaan. En dat ik het begrìjp dat mensen weer oude patronen zoeken en mij vertellen dat ze blij zijn dat al die oude Ariadnes in m’n shop staan. Ik vond het wel heel frappant dat deze nou nèt op de eerste dag van het nieuwe jaar werd besteld. Voor anderen die misschien ook goede herinneringen hebben aan deze trui: ik heb nog een paar Ariadnes met dit patroon in voorraad.

En dan nog wat over de láátste bestelling van het oude jaar! Dat was ook al zo frappant. Iemand bestelde twee boekjes Bloemen (om te) borduren. Ik mailde terug dat het misschien wel de laatste bestelling van het jaar was en dat ik ze nog wel even op de post zou doen. Maar eerst pakte ik nog een paar geborduurde tafellakens uit de kast. Prachtig toch: bloemen om te borduren!

Maar het was tòch niet de ‘laatste bestelling’ geweest. Juist toen ik op mijn verjaardag op oudejaarsdag het blogje over mijn kleurige gebreide dekens had gepubliceerd, kwam er nog een bestelling binnen. Iemand bestelde het boek ‘Exploring colours‘. Dat vond ik ook weer zo leuk. Want kleuren ontdekken en combineren, dat is een groot deel van het handwerkplezier!

Een foto van een eigengebreide ajourtrui (dit is de bijna enige foto die ik nog heb van die trui), en boeken over Bloemen Borduren en Kleuren Verkennen. Niet gedacht dat de bestellingen rond oud- en nieuw zo toepasselijk zouden zijn! Ik ben nog een paar dagen aan het ‘feest vieren’ met bezoek en zo, maar vandaag ga ik ook eerst al die bestellingen op de post doen. Gister kwamen er nog wat meer, en m’n shop is weer open!

Hartelijke groeten van het BloemenBlogMeisje en daarmee geef ik aan dat ik me bij nader inzien toch eigenlijk nog geen zestig voel…..

8 gedachten over “Bloemen plukken en borduren”

 1. Ik moet nog een beetje bijlezen hier. Maar eerst alsnog een van harte proficiat Margriet.
  60 worden…ik heb het al bijna 2 jaar achter me. Ook ik hikte er een beetje tegenaan. Het leek veel erger als de 50 bereiken 😉
  Dus hebben we er een feestje van gemaakt met de hele familie. Mijn ouders, onze broers en zussen en hun kinderen en kleinkinderen. Heel gezellig en heel plezierig om op terug te kijken.

  Die trui herkende ik meteen!

  1. Bedankt Ine! Ik vind het leuk om te lezen hoe anderen hun 60e hebben beleefd en gevierd. En dat daaruit ook blijkt dat het echt wel een mijlpaal is!

   Leuk dat je de trui gelijk herkende? Zelf ook gebreid vroeger?

   1. Deze is, dacht ik, door een zus van mij gebreid.
    In die tijd was ik zelf “iets” aan het ontwerpen. Een trui met verschillende kleurige vlakken.
    Weet je nog dat de presentatrices op tv in die tijd van die zelfgebreide truien droegen?
    Dat leek me wel wat!!
    Uiteindelijk zou het een kussen worden…..maar ook dát is in de nevelen verdwenen (nooit afgemaakt).

    1. O ja, die presentatrices konden er ook wat van! En zo deden we allemaal mee met die breimode! Leuk dat je zus die witte trui met ajourmotief heeft gemaakt.

 2. Greet Van den Heuvel

  Hey,
  Dat patroon van de witte zomertrui uit de ariadne van juli 1981 is dat te verkrijgen?
  Het is een heel mooie trui. Mijn dochter vroeg erachter. Zij zou graag z’n trui hebben in katoen en in het lichtblauw. Tegen betaling? En/of download? Laat maar weten!
  Mvg
  Greet Van den Heuvel

  1. Ik heb dit patroon van deze witte Ajourtrui uit de Ariadne van juli 1981.
   Het is uitgeprint maar sommige woorden zijn wat onduidelijk.

  2. Ik heb dit patroon van deze witte Ajourtrui uit de Ariadne van juli 1981.
   Het is uitgeprint maar sommige woorden zijn wat onduidelijk.

  3. Margriet Hof

   Hallo Greet,
   Heel af en toe heb ik een Ariadne van juli 1981 in m’n shop, maar die wordt meestal ook weer snel besteld, want veel mensen zijn op zoek naar het patroon van deze trui. Op dit moment heb ik geen exemplaar meer in voorraad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.