Bloemmotieven in handwerkland

Bloemmotieven:
Duidelijk herkenbaar aan de regelmatige vorm van de zes witte blaadjes en de vroege lentebloei: dit zijn Anemone nemorosa’s, oftewel Bosanemonen!

Bloemenmotieven zijn niet alleen voor natuurliefhebbers, maar ze zijn ook een geliefd onderwerp in Handwerkland! Ik heb drie fraaie uitgaven waarmee de duidelijk herkenbare ‘bloemmotieven’ kunnen worden gehaakt, geklost of geborduurd. Reuze leuk!

Het DMC-tijdschrift “Creations‘ heeft heel mooie patronen om de volgende bloemen te haken: Clematis, Dahlia, Azalea, Jasmijn, Sint-Janskruid, Tulp, Begonia, Valeriaan en nog veel meer.
Het boek Bloemmotieven in kloskant heeft kantpatronen om duidelijk herkenbare bloemen te klossen, zoals een Viooltje, Roos, Klavertie vier, of een Helianthus.
En in het Burda tijdschrift De mooiste bloemmotieven in kruissteek, staan voorbeelden van o.a. Papavers, Paardebloemen, Rode klaver, Sering, Klokjes en veel Rozen.

Borduur of haak of klos dus je eigen lievelingsbloem!
Mijn lievelingsbloem is vandaag de Bosanemoon, maar dat kan morgen weer anders zijn want ik hou van elke bloem in elk seizoen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.