Bloemmotieven in handwerkland

Bloemmotieven:
Duidelijk herkenbaar aan de regelmatige vorm van de zes witte blaadjes en de vroege lentebloei: dit zijn Anemone nemorosa’s, oftewel Bosanemonen!

Bloemenmotieven zijn niet alleen voor natuurliefhebbers, maar ze zijn ook een geliefd onderwerp in Handwerkland! Ik heb drie fraaie uitgaven waarmee de duidelijk herkenbare ‘bloemmotieven’ kunnen worden gehaakt, geklost of geborduurd. Reuze leuk!

Het DMC-tijdschrift “Creations‘ heeft heel mooie patronen om de volgende bloemen te haken: Clematis, Dahlia, Azalea, Jasmijn, Sint-Janskruid, Tulp, Begonia, Valeriaan en nog veel meer.
Het boek Bloemmotieven in kloskant heeft kantpatronen om duidelijk herkenbare bloemen te klossen, zoals een Viooltje, Roos, Klavertie vier, of een Helianthus.
En in het Burda tijdschrift De mooiste bloemmotieven in kruissteek, staan voorbeelden van o.a. Papavers, Paardebloemen, Rode klaver, Sering, Klokjes en veel Rozen.

Borduur of haak of klos dus je eigen lievelingsbloem!
Mijn lievelingsbloem is vandaag de Bosanemoon, maar dat kan morgen weer anders zijn want ik hou van elke bloem in elk seizoen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakte sjaals

Ariadnes uit 1973

Breien bij stress

Tentoonstelling Miniatuurquilts in Apeldoorn (1)

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen