Bloggen over thema’s

In november vorig jaar blikte ik terug op tien jaar bloggen, en schreef daar een hele serie blogjes over. Ook benoemde ik wat trends.

In december blogde ik vooral over handwerken die met kerst te maken hadden. Dat vulde de hele maand wel op.

In maart was m’n harde schijf van de computer gecrashed maar het lukte mijn man om al die duizenden foto’s vanaf de backup over te zetten op een nieuwe harde schijf. En het lukte mij om tijdens de computerloze weken toch te bloggen over pasen, voorjaar en textielkaarten. Later liet ik nog veel meer textielkaarten zien, met afbeeldingen van streekdracht, zowel uit eigen land als uit het buitenland. Die oude kaarten geven een waardevol beeld van al dat moois wat er vroeger is gemaakt en gedragen.

In het voorjaar heette ik mijn bloglezers welkom in een ‘merklapjesweek’ maar dat werd een hele máánd! Er was zòveel om te laten zien en om toe te voegen aan m’n shop. Zo liet ik o.a. alle Nederlandse uitgeven op het gebied van  (Nederlandse) merklappen zien.  En ik borduurde zelf ook een oud motief uit de zeventiende eeuw, en maakte daar later kaarten van.
Ik sloot die merklapmaand af met een bezoek aan een merklappenmuseum, waarbij de eigenaresse en ik vonden dat er nog véél meer aandacht zou mogen komen voor dit rijke cultuurerfgoed.

Na die merklapjes-maand blogde ik nog een paar weken over de vele borduurpatronen van Mies Bloch. Zij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van het Nederlandse handwerk, en veel mensen hebben goede herinneringen aan de borduurwerken die ze van haar patronen hebben gemaakt.
Ik liet ook wat originele patronen van haar zien, en deed de suggestie dat die eigenlijk ondergebracht zouden moeten worden in een museum of een Mies-Bloch-archief.

Daarna blogde ik een tijd over Streekdracht. Veel boeken om toe te voegen over het moois uit eigen land.

En vandaar was een kleine stap naar verder bloggen over de vele boeken over etnische streekdracht. Daar was ik al eerder mee bezig geweest, en nu had ik nog veel meer boeken en kaarten om te laten zien en toe te voegen.

Ik blog altijd over van alles, want er is ook altijd van alles om mee bezig te zijn, te onderzoeken, te laten zien, toe te voegen. Maar nu had ik dus meerdere keren achter elkaar een tijdje geblogd aan de hand van een thema. Daar kreeg ik terugkoppeling over dat mensen dat wel fijn en interessant vonden.

Vorige en eervorige zomer had ik ook al eens een periode geblogd over een thema, namelijk: Zomerse handwerken! In de periode dat m’n shop dicht was voor de zomer ging ik wèl elke dag door met bloggen. Ik liet toen elke dag een zomers handwerk zien.

Dat ga ik dit jaar weer doen: in juli elke dag een borduurwerk! Ik heb een hele stapel klaar liggen en bij deze alvast: welkom om elke dag weer even te kijken wat ik heb!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.