Boek over de rijke Noorse breicultuur

Belangwekkende boeken, die iets over een bepaald aspect van een rijke cultuur naar voren brengen, beginnen meestal met een grote interesse. En zo was het ook met de schrijfster van het boek “Invisible Threads in Knitting”. De auteur is de Noorse Annemor Sundbo. In de tachtiger jaren nam zij een voddenfabriekje over. Maar ze kon het niet meer langer aanzien dat handgebreide truien werden vermalen en ze begon ze te redden van de schredder. Het werd een hele verzameling. Ze ging de geschiedenis van de befaamde handgebreide truien van haar eigen land te onderzoeken en schreef daar meerdere boeken over. Mede dankzij haar boeken groeide de interesse en waardering voor deze rijke cultuur.

In de zomer van 2019 was er een expositie van haar truien in het Saetesdal-museum in Noorwegen. Dankzij een bestelling in mijn webshop hoorde ik van deze tentoonstelling en op de terugweg van onze vakantie hadden we gelegenheid om het museum te bezoeken. Net één dag te vroeg om Annemor zelf te ontmoeten, maar gelukkig kon ik een boek kopen. Ik koos niet voor haar laatst verschenen boek, maar kocht een eerdere prachtige utigave. In mijn blogje over deze expositie schreef ik dat ik het eerst nog even zelf wilde lezen, en daarna in mijn shop zou plaatsen. En dat doe ik nu, nog net in november. Het boek is inmiddels internationaal een zeldzaam boek.
Op de cover van het boek dezelfde staat de lappendeken die ook in de expositie was te zien.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kussentje in keistad

Contrast kussentje

Gestreept tasje

Bekleedde kledinghangers

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen