Boeken Arne & Carlos

Het uitgangspunt van het gevierde Noorse ontwerpersduo Arne en Carlos is verwoorden ze zelf in één van hun boeken: “Alleen wanneer we teruggaan in de tijd en naar onze culturele erfenis en geschiedenis kijken, kunnen we iets daarvan meenemen in ons werk en nieuwe ontwerpen. Terwijl we iets nieuws maken, dragen we tevens bij aan het behoud van oude tradities.”

En dàt sloeg aan! Vanaf de comeback van de stippeltrui uit Setesdal tot aan de vrolijke gebreide vogeltjes, en alles er tussenin, werden de boeken en de kleurige ontwerpen een groot succes. De boeken zijn bijzonder inspirerend en passend bij de tijd, met een stevig anker in de traditie. Door deze boeken kon iedereen zien hoe mooi de Noorse ontwerpen altijd al waren en nu weer opnieuw zijn. En die Noorse ontwerpen hoeven niet alleen in truien en mutsen te worden gebreid, maar ze doen het ook goed in kerstballen en kussens.

Zeven boeken van deze twee ontwerpers heb ik om in m’n shop te plaatsen. Er is ook nog een achtste in het Nederlands verschenen, die gaat over sloffen, en hopelijk kan die dan later nog eens in de collage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013