Boeken Art Quilts


Een nieuwe eeuw gaf ruimte aan een nieuwe kunstvorm: Art Quilts! De tijd was er rijp voor, de kunstzinnigheid zocht andere  uitingsvormen dan de traditionele, en er was héél veel te zeggen. Art Quilts bleken uitstekend geschikt voor ‘zeggingskracht’.
Er kwamen wedstrijden met jury’s, tentoonstellingen op één plek maar ook reizende tentoonstellingen van land tot land. Er was een hele ontwikkeling waar steeds meer creatieve mensen zich bij aansloten. Oude quilt-tradities werden losgelaten of er werd op voortgebouwd of ze werden anders geïnterpreteerd. Het kon allemaal. En er werden véél statements gemaakt.

De onderste drie boeken had ik al in m’n shop, ik zocht ze nog een keer op om m’n collage vol te maken. De bovenste drie boeken plaats ik er nu bij. Nog is het niet compleet. De ontwikkeling gaat door. Die quilts bekijken in een tentoonstelling is inspirerend, en ze in een boek zien ook. Het zijn quilts die wat te zeggen hebben en de kijker is een luisteraar geworden. Tot je gaat meedoen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013