Boeken Bottensömmar van S. Lawergren

In de zestiger jaren verzamelde Sara Lawergren tijdloze en stijlvolle borduurpatronen die al langer circuleerden, en maakte daar een paar boeken van. De bovenste twee boeken in deze collage werden ook in ons land verspreid en dienden als voorbeeld om zelf ook zulke mooie handwerken te maken. De onderste boeken zijn zeldzamer en werden misschien wel in Zweden gekocht. Deze plaats ik nu pas in m’n shop.

Bottensömmar staat voor evenwichtige, aantrekkelijke, symmetrische, elegante en fraaie vlakverdelingen. Niet alleen de geborduurde versieringen zijn mooi van zichzelf, maar ook hun verdeling op een groter vlak, bijvoorbeeld een tafelkleed. Alles is mooi en fraai en getuigt van een lange traditie, die dan toch ergens verstild geraakt is in de tijd, namelijk de zestiger jaren, toen deze boeken verschenen.

Maar alles komt weer terug en ook ‘Bottensömmar’ staat in de belangstelling. De nieuwe vlakverdelingen worden nu vooral in kleur gemaakt, maar dan is het leuk om te weten dat daar eerst een mooie bodem voor was gelegd met een rustige uitstraling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.