Boeken breien


Op de hoek van de bank ligt mijn breiwerk wat nu eindelijk voltooiing nadert. Begin dit jaar kocht ik mooie wol (en een patroon kreeg ik erbij) en breide ik op de rondbreinaald tot de voorgeschreven lengte van pand en mauwen. Daarna kon ik niet verder want ik moest alle steken op een grotere rondbreinaald overzetten, en die grotere had ik niet. Hoe moeilijk is het nou om een nieuwe rondbreinaald te kopen? Niet zo moeilijk eigenlijk, maar het kwam er gewoon niet van. Maar nu heb ik er één en het breit lekker. Bijna klaar!

Het is zo heerlijk als je breien kunt, vooral met al die mooie patronen en garens en ideeën die er nu volop zijn. De auteur van één van de boeken die ik nu in m’n shop plaats, schrijft in het voorwoord dat ze vaak de vraag krijgt wat de beste leeftijd is om een kind te leren breien. Haar antwoord is dan dat naar haar ervaring de beste leeftijd zeven of acht jaar is. Want dan zijn de motoriek en ooghand-coördinatie volledig ontwikkeld en kan het kind zich langer concentreren. Fijn als een kind op die leeftijd de eerste beginselen krijgt aangeleerd, want dan kan het later altijd terugvallen op die eerste lessen en er naar keuze verder mee gaan.

Maar ook voor mensen die nu ook graag willen aansluiten bij de brei-trend, en die nìet als kind de basisbeginselen hebben geleerd, zijn er heel mooie boeken verschenen. De beste tijd om te leren breien is gewoon nù, en dat bewijst o.a. het mooie boek Breien voor starters, Kleur.

Verder in deze serie wat hele oude breiboeken, zoals van Libelle, en wat nieuwere, zoals van Zeeman, die al een paar jaar ook aangebreid is en leuke boekjes heeft gepubliceerd. Eén van die boekjes heet Breien voor Iedereen, en zo is het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013